#платоничната любов е сред най-често срещаните явления в модерното общество. Обичате се, мразите се. Събирате се и отново се разделяте. Колкото и неангажираща да е тя, защото нямя конкретни обещания, тя е опасна за един от тях. В повечето случаи той или тя е наранен/а. Защо? Поради простата причина, че с времето чувствата се развиват и един от тях (в един или друг момент) иска повече - за разлика от другия. Наслаждавайте й се, но се предпазвайте.

#невъзможната любов е двулика – от една страна има тези, които са направени един за друг, но обстоятелствата са такива, че връзката им е обречена. Това може да се дължи на твърде голям географско разстояние или на неодобрението на едно от двете семейства, различните светове, в които двама живеят или просто неправилния тайминг – например, когато единият е вече обвързан, а другия се появява с "леко" закъснение.

Снимка: Lachlan Bailey

От друга страна има тази, които са заедно, но не можем да разберем защо. Противоречива, тяхната връзка е нелогична и същевременно реална в очите на хората. Колкото и да се питаме "как в възможно той или тя да бъде с него или с нея" – в сферата на любовта има необясними, но същевременно вдъхновяващи и красиви явления.

#опасната любов – тази, която може да се нарече "нездравословна", защото един от партньорите се бори и за двамата. Той или тя умее да обича, не се страхува да се отдаде на връзката, докато другия щом направи една крачка напред, моментално осъществява 3 назад заради закоренели навици от миналото. Тази любов може да бъде оприличена на съвременен мазохизъм, който унищожава този, които си мисли, че с любовта си може да спаси другия. Защо? Кой е казал, че той иска да бъде спасяван? Помислете, заслужава ли си да си причинявате това? В подобна връзка, този който обича поема огромен риск да изгуби себе си в желанието си да помогне на другия.

Снимка: Lachlan Bailey

#любовта от пръв поглед – да, като тази по филмите. Колкото и да не ви се вярва, тя съществува точно когато най-малко очаквате. При нея също има два различни сценарии. Единият не завършва с happy ending, защото един от двамата герои не изпитва същите чувства и съответно му е необходимо време, за да "настигне" другия. За съжаление в повечето случай този, който е влюбен е нетарпелив и рядко остава необходимото време другият да усети същите чувства.

Снимка: Lachlan Bailey

Същевременно съществуват и радостни стечения на обстоятелствата, когато любовта от пръв поглед пламва в двамата герои и още от първия ден са неразделни. Звучи красиво, нали? Да, но и в този тип връзка е редно да се внимава, защото тя може да бъде изпепеляваща.

Независимо от рисковете, опасенията и страховете – никои от нас не бива да спира да обича или да се отказва от любовта. Това е най-красивото чувство на този свят.