Един от най-трудните моменти за сериозно обвързаната жена е очакването на предложението за брак. В хода на дългата връзка неминуемо се ражда въпросът: Как да го подтикна към важната стъпка?

Единственият начин да се освободите от това излишно напрежение е просто да не превръщате очакването във фиксидея. В противен случай рискувате да оставите у партньора си впечатлението, че го притискате. Този подход определено ще му помогне да осъзнае по-бързо, че именно вие сте най-хубавото нещо в живота му и е глупаво да отлага предложението за брак, защото така може да ви загуби.

Най-дръзкото нещо, което можете да си позволите, е просто да го попитате дали бракът (независимо дали с вас или с някоя друга) е нещо, което той желае. Ако отговорът му е отрицателен, а вие наистина държите на законното обвързване, помислете дали има смисъл да продължавате връзката. Ако обаче той признае, че мисли в тази насока, но няма ясна представа кога ще зададе съдбовния въпрос, дайте му поне още шест месеца да се престраши. В случай че и за този период от време не получите желания резултат, поговорете с него и му обяснете, че не искате да чакате повече. Попитайте го дали изобщо има намерение да изведе връзката ви на следващо ниво в рамките на няколко месеца, например. Бъдете откровени - кажете му, че ако не спази срока, ще бъде по-добре да се разделите за малко или да започнете да се срещате с други хора. Ако ви обвини в поставяне на ултиматум (което със сигурност ще се случи), разяснете му, че единствената ви цел е да споделите нуждите и мечтите си.

Винаги имайте предвид едно – често мъжете отлагат предложението за брак не защото не обичат жената до себе си или не искат да се женят. Те просто се плашат от отговорността, която трябва да поемат за семейството и държат да са абсолютно подготвени за предизвикателствата, които ги очакват.