Бракът е изключително важна стъпка в живота на всеки мъж, а и доста трудна за вземане на решение. Но ако вече сте твърдо убедени, че вашата половинка е на лице и че това е наистина ТЯ, тогава няма какво да му мислите кой знае колко, защото съществува известна опасност да изпуснете момента. И така, подготвили сме ви няколко креативни идеи за това как да й предложите, като сме изключили от списъка традиционните пръстени в чашата, серенади или посещения на Айфеловата кула в Париж. Преди да си харесате едно от тях, преценете как самият начин на поднасяне на новината ще повлияе на половинката ви, защото някои от тях са доста „рисковани”.

Пръстен в книга
Купете малка книга с любовна поезия. Изрежете в средата дупка, в която ще сложите пръстена. Напишете своя собствена поема, която ще посветите на момента и на своята половинка. Нека тя да съдържа и самото предложение „Ще се омъжиш ли за мен?”. Подарете й я. Не ви остава нищо друго освен да наблюдавате реакциите и да чуете отговора.

Три рози
По време на специална вечеря, изразете любовта си към нея с три рози. Кажете й, че първата олицетворява вашето минало, втората представя настоящето, а третата (на която сте закачили пръстена) е вашето съвместно бъдеще.

Китайски сладки с късметче
Запазете маса в китайски ресторант. Предварително уговорете сервитьора за изненадата. Когато дойде време за сладките с късметчета вашата половинка трябва да получи от него сладкишче, в което има завита хартийка, а на нея ще пише: „Ще получиш пръстен в най-близко бъдеще”. Тогава идва моментът, в който изваждате кутийката и се наслаждавате на момента.

Пръстен в кубче лед
Казахме, че няма да ви занимаваме с традиционните предложения за брак, но се изкушихме от едно такова, но малко преиначено. Сложете пръстена във формичка за лед, сипете вода. Замразете. Поставете „поизмръзналия” пръстен и леда в чашата й. Е, ще мине малко време, докато тя разбере каква точно рецепта сте й забъркали, но след като „ледовете се стопят”, ще настъпи и чакания от вас момент.

Бележки
Поставете бележки на различни места в нейния апартамент (или във вашия общ, ако живеете заедно). На всяка от тях опишете по нещо, което харесвате в своята половинка, както и описание, как да бъде намерено следващото листче. Вие ще прецените колко дълго да „измъчвате” любимата, но на последната хартийка трябва да пише: „Заради всички тези и още много други неизброими причини, искам да прекарам остатъка от живота си с теб. Ще станеш ли моя жена?”.

Скачане с парашут
Ако партньорката ви е любител на екстремностите, тогава организирайте скок с парашут и за двама ви. Е, докато сте във въздуха няма да можете да изречете думичките, но след като вече се приземите ще бъде удобния момент. Още повече, че тялото и на двама ви ще се е заредило с огромни дози адреналин и тя просто няма да може да ви откаже.

Две в едно
Предупреждаваме, че този начин на предложение е само за връзки, датиращи от по-дълго време и за двойки, които познават добре един друг. Резервирайте билети и хотел на Хаваите или в Лас Вегас. Направете предложението и сватбата наведнъж. Предварително обаче ще трябва да уредите и всички подробности около събитието: роднините, свидетелите, роклята и т.н. Както казахме някои от идеите са леко „рисковани”.

Предложение с чадъри
Тук ще трябва да ангажирате всичките си приятели, готови да съдействат. Изведете я на разходка в парка. Предварително уговорете всички замесени къде ще е точното място на предложението. Всички ще трябва да се въоръжат с чадъри и да се наредят в редица. Заведете я именно на предварително уговореното място, където тя ще види всички чадъри, а хората ще са скрити зад тях. В момента, в който двамата се появите, те ще трябва да изскочат и да кажат „Ще се омъжиш ли за мен?”.

В безтегловност
Това вече е наистина креативно, но и много скъпо. Алекс Лукополус предложил брак на своята избраница, докато двамата били на борда на Боинг 727, специално проектиран да симулира състояние на безтегловност, издигайки и снишавайки се в небето.

При всички положения, на каквато и изненада да се спрете ще поемете известна доза риск, докато не чуете от любимата си, заветното „да”.