#Поза "ездач" (тя е отгоре)
Една от най-подходящите секс пози през бременността е тази, при която дамата е отгоре. Позицията не оказва натиск върху стомаха на жената, цялата тежест от сексуалния акт се пада на мъжа, а жената се наслаждава напълно на възможността сама да контролира проникването, темпото и интензитета. Когато партньорката е в третия триместър, жената вместо в клекнало, може да се позиционира в колянно положение.

#Той е седнал на стол, а тя – върху неговия скут
Тази поза може да експериментирате по два начина: първият, като седнете с гръб към него (краката ви са събрани), и вторият – с лице към него, като краката ви са разкрачени. Уверете се, че краката ви докосват земята, така че да чувствате добра опора под себе си. Позата предлагат удобство и позволява на жената сама да контролира интензитета и ритъма на тласъците.

#Поза "Лъжички" (един зад друг)
При тази поза партньорите лежат на една страна, така че жената да е с гръб към мъжа. Позата позволява мъжът да проникне лесно отзад. Нужно е само да издадете назад таза си. Проникването е плитко, няма риск от неразположение, а и коремът остава без риск от прекомерен натиск. Чудесна позиция, подходяща най-вече за третото тримесечие от бременността, когато коремът е голям и не бива да бъде притискан. Позицията е изключително удобна и за двамата партньори, тъй като не изисква особено напрежение и динамика.

#Кучешката (той е отзад)
Една от класическите секс пози – "кучешката", е много приятна, ако нямате проблем с дълбокото проникване. Единственото усилие, което в определени случаи може да ви създаде дискомфорт, е натоварването върху ръцете и коленете.

В случая лактите също могат да играят добра опорна роля. Контролът се пада на мъжа, така че е добре той да се старае движенията, които прави, да са по-внимателни, бавни и нежни.

#Поза "Ножици" (партньорите са легнали в противоположни посоки с кръстосани едни в други крака)
Мъжът е легнал на една страна като опорният му крак е сгънат в коляното, а другото коляно сочи тавана. Половинката му също е позиционирала тялото си на една страна и се опира на лакти. Единият й крак е между тези на партньора, а другият почти под мишницата му. Тя се подпира на стъпала, защото колената й трябва да са свободни, за да може да влезе в темпо. Позицията позволява нежно, бавно и плитко проникване, а коремът на жената е освободен от всякакво притискане.

#На ръба на леглото
Дамата е седнала на ръба на леглото и легнала назад по гръб. Той коленичи или e наведен над нея. Позата дава възможност за дълбоко и бавно проникване. Можете да увиете краката си около кръста на партньора си. Ако започнете да се чувствате замаяни в легнало положение, поставете няколко възглавници под горната част на гърба и главата си.