Чудили ли сте се някога какво означават сексуалните фантазии на мъжете?

Накратко:

  • Най-малкото дете в семейството? Изследванията показват, че в този случай има определена тенденция да предпочитате жената да доминира.
  • Мъжете, които фантазират за моделки и актриси, са нарциси.
  • Личността и детството ви влияят върху фантазиите, които ви възбуждат.

Ако сте мъже, чудили ли сте се също откъде идват всички тези сексуални фантазии, които сладко ви мъчат нощем и какво ли може да означават? Защо например, определени мъже се възбуждат от неща, които за друг са напълно неприемливи? Отговорът вероятно се крие някъде в конфликтите в психиката в комбинация с преживяванията ви в ранна детска възраст.

Използвайки комбинация от различни изследвания и психологически теории, сайтът askman.com разкрива типовете жени, за които мъжете обикновено фантазират и какво всъщност означават мокрите им сънища.

Фантазия 1: Жената доминира

Може и да звучи отблъскващо, но ако сте най-малкото дете в семейството и имате поне една по-голяма сестра, е много вероятно да фантазирате за жена, която да доминира. Да, в леглото. В живота също  - много е възможно да сте привлечени от дамите, които обратно на вас, са най-голямото дете в семейството си и има по-малък брат, или просто са житейски по-зрели от вас.

Макар всичко това да звучи много като кръвосмешение, не се тревожете – изследванията показват, че жените дават 40% по-високи оценки за разговорите с представители на силния пол, които са най-малкото дете в семействата си. От друга страна, ако родителите ви са имали връзка, в която майка ви е носила панталоните, вероятността да си падате по доминиращи жени, също е много голяма. Това е така, защото това е семейният модел, който в крайна сметка ви е формирал в израстването ви.

Фантазия 2: Модел или актриса

Силното желание да бъдете с невероятна красавица заради външния й вид, а не заради човека, който е, може да означава, че сте нарциси. Ако и извън фантазиите си, отказвате да се срещате с жени, които не са с перфектна външност, е много вероятно да сте нарциси и в личностен план и да гледате на жените, като на трофеи.

Според изследване около 7,7% от мъжете страдат от този проблем поне веднъж в живота си. Освен това 75% от хората, имащи нарцистично разстройство на личността, са от мъжки пол.

Фантазия 3: Успялата жена (алфа)

Една от интерпретациите на тази фантазия е, че мъжете, които фантазират за жената алфа, са жертва на проективната идентификация. С други думи – трябва ви жена, която да прави или е онова, което вие самите не можете да бъдете. Това не се среща рядко при двойките  – проективната идентификация се случва тогава, когато единият започне да товари другия с фантазии и желания, които всъщност иска за себе си. В тези случаи „натоварената” половинка започва да се държи точно по обратния на желания начин, за да се противопостави.

Например ако сте израснали в семейство, в което разговорите за пари или да си алчен, са били абсолютно табу, може да се чувствате зле, че мечтаете за материални придобивки. Като се срещате с успяла финансово жена… е, тогава, както се казва „и вълкът сит и агнето цяло” - имате пари и се радвате на малки, скъпи глезотии, но без да изпитвате чувство за вина. Проективната идентификация може да се прояви с особена сила, ако сте забелязали, че в живота си имате склонност да си падате по, на пръв поглед обикновени жени, които впоследствие и в процеса на опознаване, се оказват жадни за власт „животни”.

Фантазия 4: Порно звездата или стриптизьорката

Разстърсващ секс в моногамна връзка изисква пълно познаване на желанията на партньора.  Това включва също и споделянето на еротичните фантазии. И макар и да включва проникване, в романтичната връзка сексът започва по-често в ума, отколкото зад ципа на панталоните, особено ако говорим за жените.

За целите на неотдавна проведено изследване дали хапче пласибо на група жени и им казали, че то ще повиши сексуалното им желание. 35% от тях наистина повтърдили, че то „действа” и че били по-възбудени от обикновено.

От друга страна, сексът в порното фокусира вниманието ни основно върху гениталиите и акта на проникване, отколкото върху каквото и да било друго. Следователно - фантазиите за секс с порно звезда означават, че се страхувате от близост, тъй като сценариите в порно филмите са посветени на съблъзняването и игричките в предиграта - два фактора, които са критични за сексуално задоволяване в една връзка.

Какво означава всичко това?

Фантазиите винаги имат дълбоко и лично значение. Горните обяснения са просто възможности за това какво определени типове фантазии предполагат за характера ви. Ако не си фантазирате за нито едно от гореизброените или не сте съгласни с интерпретацията, но искате да разберете какво значат те във вашия конкретен случай – помислете за детството си, каква роля сте имали в семейството си, какъв тип човек сте и какви са били първите ви сексуални преживявания. Така ще си разясните какво означават вашите фантазии за самите вас.