Февруари е месецът на виното, любовта и грипните щамове! Грипът и любовта са идентични като клинична картина, но разликата е, че това с кашлицата минава по- бързо! Омекване на колената, световъртеж, липса на апетит, покачване на телесната температура, гадене (в по-непредпазливите случаи на любов или грип) и прекарването известно време на легло, са някои от общите симптоми, които те карат да се чудиш, ти сега за сироп ли си, или за плюшена играчка?!

Благодарение на колаборацията американски маркетинг- китайски производител, светецът Валентин ни дебне зад всеки ъгъл. Кашлящите и подсмърчащи граждани са по-спорадични. Сърца има навсякъде! По 1, 2 или повече лева, а купидончетата, ангелчетата и балоните с хелий са почти толкова, колкото са грипните бацили в пръските на кашлящ гражданин в автобус! (б.а. достигат до 800 хиляди бацила).

Днес ще разгледаме празничното поведението при два типа двойки, според срока на годност на любовта им.

Двойките с изтекъл или наближаващ срок на годност

В тегавия откъм чувства и финанси февруари, един ден за любов по команда си е награда за нас, мъжете. Да се преизпълни любовният план и да се отбие номерът с някоя розичка от 20-30 лева и няколко безплатни SMS-а си е чиста сделка! След цяла година кухненски сражения, битки за тоалетната чиния, дистанционни и прочие стратегически домашни цели, проведени в условия на тежка семейнa война, ден, в който да развеем бяло знаме, си е стратегически ход. 

Тактиката е – сяда се на масата за преговори, декорирана със запалена свещ и някакво достижение на китайската търговска мисъл, например влюбенo, розово зайче, захапало надпис „LOVE”, противникът се забаламосва по древноримски тертип с „хляб и зрелища”, в случая - с „фин млечен и картичка”... Стратегията е „Не мога да спра да те обичам, цуци”, „Колко ни беше готино миналия век” и „Влюбен съм в мусаката ти”. Храната е тематична – предястие - сърчица от щастливи кокошки, основно - плато микс от морски и селски дарове - скариди, див хек, лютеница и царска туршия. Десертите са български афродизиаци - плодова ракия, сутляш и бонбони „Черноморец”.


Практиката показва, че при дългите връзки вероятността да правиш любов с чужда жена е по-голяма, отколкото със собствената, но на Свети Валентин индексът „Полегнала ми е Тодора” регистрира повишение с до 50 пункта! Пуска се нещо на Селин Дион (за по-палавите нещо на Веско Маринов) и се чака… Ако се получи „Мъжът и жената приспивно” и лирическият герой заспи, докато се опитваш да го нагласиш в някоя по-празнична поза, се минава на план Бе (пак ли, бе). Спираш Селин и парчето „Твоят човек се удави и въобще не го чакай”, вземаш книга на Нора Робъртс и го удряш на спомени по преживяно (със или без ръце), докато жена ти сексапилно похърква.
 

Двойките в срок на годност

При този тип симбиоза, класиката в жанра „Свети Валентин” е посещение на ресторант и подарък плюшена играчка Пате, Коте, Овца или подобен умиляващ добитък. Даването на армагана се съчетава с поглед с влажност до 65-70% . Важно - влажността не бива да се надвишава, защото се стимулират слъзните канали и това води до разваляне на грима при жените и при метросексуалните господа. Следва комбинацията сладко-горчиво! Дали вино и думи, дали нещо по-засукано или патица по люлински с бамбук и гъби (в някои случаи за гъбите може да се разбере и след около седмица) е формалност. Все пак за предпочитане е с вино и авторски лафове, за да се отдаде почит и на нашия човек - Трифон Зарезан! Музикалният фон варира от ранното до късното творчество на Ричката Клайдерман.

След това вечерта преминава според очакванията и на двете страни. Сексът при тези двойки не е мираж, просто се поляга на дюна или кувертюра и след бърза Фата Моргана се достига до душевен и физически Оазис! В по-редки случаи, горните движения се повтарят до достигане или почти достигане на втори Оазис. След това лирическите герои заспиват.


На другата сутрин Свети Валентин е история! Мусенето, цупенето и сумтенето са разрешени отново!
В заключение можем да кажем, че от грип може да се предпазим с ваксини! За любовта ваксина няма, затова пазете се, ако е наложително. Но въпреки многобройните й странични ефекти, ние, мъжете понякога се нуждаем от нея!
 
Редакторите в LadyZone.bg имат свое мнение по въпроса. Как върви словесната престрелка, вижте тук.