По време на празненството по случай Нова година Мелиса Гибсън поства снимка, на която двамата с приятеля й се подготвят за партито. Разочарованието й не закъснява – коментарите под снимката се пълнят с негативизъм и обвинения по повод нейното тегло и че тя не заслужава слабото си гадже.

Според Мелиса проблемът с възприемането на подобни „несъразмерни“ двойки е, че в обществото, в което живеят, няма достатъчно такива. А където има, тези връзки са представяни като недъгави или като проява на фетишизъм.

Младата жена, която е напълно наясно с визията си и се възприема такава, каквато е, отговаря на всички, които смятат, че е твърде дебела, със силни думи в нов пост:

„Когато се снимаш с блестяща рокля заедно с човека, когото обичаш, това провокира хората да коментират твоето тяло, да питат за връзката ти, да съдят гаджето ти за това, че те обича. Нашата връзка е политическа. Въпреки че и двамата знаем колко е естествено и правилно. И ако светът не ни остави да се обичаме, ние ще продължаваме да се борим за любовта си, за нашето пространство, за правото да бъдем видяни, възприети без въпроси, и да празнуваме. Глупаво е да мисля, че това притеснява хората толкова много, но когато привилегированите хора базират техните ценности на привлекателността и връзките, това води до множество взаимоотношения, които изглеждат като моята връзка, и които биват делегитимизирани. Двамата искаме точно това, което имаме и познайте – нашите тела са част от това. Не е ненормално или фетиш. Просто е напълно в реда на нещата. Така че, докато изливате своята несигурност и фанатизъм върху мен, аз няма да участвам в това повече. Няма да играя играта по вашите правила. 2018 е годината, която не определя теглото, възрастта, способността, половите органи, пола, сексуалността, расата, етноса или религията. Този път ще се забавляваме повече от всякога“.