Макар и напълно нормална функция на женския организъм в репродуктивна възраст, менструацията рядко бива определяна като приятна. Съпътствана от болки в корема, главоболие, отпадналост и понякога дори гадене, тя може да се превърне в истински кошмар за някои от нас.

За щастие съществуват естествени методи за прекратяване на това ежемесечно ходене по мъките без да се налага да заемаме ембрионална позиция.

Канела

Снимка: iStock

Известно е, че канелата предотвратява възпалението и успешно преборва болката. Само една лъжичка канела в напитката ви значително ще намали упоритите мускулните крампи.

Семена от кориандър

Прибавете към вряща вода няколко семена кориандър. Изчакайте докато водата намали обема си наполовина и приемете, след като изстине. Кориандърът облекчава болката и стимулира кръвообращението.

Сьомга

Сьомгата е богат източник на Омега 3 мастни киселини и доказана лек срещу менструални болки. Пригответе любимата си рецепта с тази така полезна риба и преборете дискомфорта.

Спанак

Храните, богати на магнезий като спанака, помагат отпускането на мускулите. Опитайте да комбинирате с броколи или млечен продукт с високо съдържание на калций – заедно ще редуцират значително мускулните крампи.

Джинджифил

Добавете малко джинджифил към чая или десерта си – той ще облекчи менструалните болки, като едновременно ще ви зареди с енергия.

Чесън

Прибавете малко повече чесън към соса за спагети. Така ще стимулирате организма си не само да ви отърве от неприятните крампи, но и да се пребори с бактериите.