Силата на камъните хвърля светлина върху човешката история още от най-древни времена. Тяхното влияние винаги е било обвито с много мистика. Някои хора силно вярват в тяхната сила, други не могат да приемат, че тези твърди късчета с различен цвят могат да повлияят по какъвто и да било начин върху живота и здравето им.

Изучаването на въздействието на камъните и кристалите е сложна и многоаспектна наука. Те въздействат най-вече на енергийно ниво. Могат както да зареждат както с положителна, така и с отрицателна енергия. Има камъни, които лекуват, както и такива, които разболяват. На енергийно ниво камъните въздействат и върху сексуалността. Някои от тях са по-силни в това отношение. За да помагат, може да ги носите под формата на бижута, дребни фигури или в естествената им форма в малки размери. Най-силно е въздействието им, когато се докосват пряко до кожата, и то в определени точки – китките, деколтето, дланите, слепоочията и др.

Флуорит
Основно свойство на флуорита (наричан още южноафрикански или фалшив изумруд) е да успокоява и да намалява стреса. Но освен това той прави човека по отворен и възприемчим на любовни ласки. Камъкът има силни лечебни свойства и способност да намалява болката. В Индия често го използвт за масажи – камъните се поставят в торбичка, с която се масажират определени части на тялото. От него се правят много бижута и талисмани за успех в личния живот. Гривните с флуорит помагат да утихнат душевните тревоги и да се привлече повече късмет в любовта.

Жадеит
В Китай за късмет в любовта носят предимно жълт жадеит. Наричат камъка още „лечител на човешкото сърце”. Камъкът има способността да преражда и стопля и най-студените и безчувствени сърца. Жълтият цвят се среща доста рядко, по-разпоространени са различните нюанси на зеленото (наситено зеленият се нарича още императорски), бял със зелени петна, синьо-зелен, бял, сив, черен.

Иолитът
Иолитът е в красив виолетов цвят (грц. ion – виолетов). Всички камъни с този цвят имат способността да разгръщат духовния асект в живота на хората. Иолитът хармонизира човешките отношения, с което внася спокойствие и разбирателство при семейните двойки и при мъжете и жените със сериозни връзки. Камъкът придава тайнственост на страстните жени. Това ги кара да изглеждат като забранен плод в мъжките очи. А забраненият плод става още по-желан.

Корал
Коралът също въздейства силно върху сексуалната привлекателност. Затова, ако имате нужда от малко повече смелост в интимните отношения, сложете си пръстен или гердан с коралови мъниста. Червеният корал е за мъжете, белият – за жените.

Перли
Още един прекрасен дар от морето за женската сексуалност – перлите. В Япония ги считат за лекарство и се откриват лесно в аптеките. Перлите на прах се продават като сексуален стимулатор както за мъже, така и за жени.