Жените говорят дори и безмълвно. В повечето случаи езикът на тялото казва много повече неща, отколкото неговата притежателка иска да каже. Ръцете, краката, пръстите, очите и устните й говорят, но долавяте ли какво точно?

Какво говорят нейните ръце

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

  • Често повечето хора подпират брадичката си върху дланта, унесени и замислени в нещо. Женските движения, наподобяващи действието не винаги означават, че тя е очарована от вниманието, което сте проявили към нея. По-скоро жената се опитва да си отговори на въпроса: „Той заслужава ли ме наистина?”.
  • Ако дамата седне и кръстоса ръцете си пред себе си, сякаш се чувства некомфортно в тялото си и иска да скрие част от него, то тя може ми е обезпокоена от нещо. Най-често това е знак, че тя е резервирана към вас и все още не ви се е доверила.
  • Начинът, по който тя мисли и гледа своите ръце също разкрива тайни за нейния характер. Според сайта wikihow.com, ако тя наблюдава своите ръце дълго време, това е един от знаците, че тя си пада по вас и това я прави нервна.


Какво говорят нейните пръсти

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

  • Изящните женски ръце понякога казват много повече, отколкото своята притежателка. Ако обектът на вашите желания прокарва пръсти по косата си, то тя търси вашето внимание. Начинът, по който го прави пък подсказва какъв е характерът й – ако пипа косата си бавно и нежно, то на среща ви стои експерт, много добре познаващ изкуството на любовта и съблазънта. Бързите движения издават нетърпение или отегчение.
  • Според поддръжниците на фроидизма, ако жената докосва ръба на чашата с пръстите си, това е сексуален намек, имащ за цел да привлече мъжкото внимание. Елегантните движения и финес по ръба на чашата говорят за спокойна натура, която умее да контролира нещата. Тактуването с нокти по чашата пък трябва да ви подскаже, че тя е нетърпелива.

Какво говорят нейните устни безмълвно

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

  • Ако дамата обект на вашите желания и копнежи облизва често устните си, имате два варианта на тълкуване – или е лош навик, или просто иска да привлече вниманието ви точно към тази част от тялото си. Ако попаднете във втората ситуация, не чакайте дълго, за да я целунете.
  • Хапането на устните в повечето случаи означава, че всичко е наред и флиртът протича по книга. Другият вариант е тя да е достигнала до етап, в който се чувства отегчена. С течение на разговора сами ще достигнете до отговора.

Какво говорят нейните очи

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

  • Според повечето експерти по темата, бързото повдигане и отпускане на миглите от страна на нежните половинки, е знак, с който жените предизвикват мъжете. Най-често това са еманципирани жени, които обичат да държат всички козове и да предприемат инициативите. Ако сте попаднали на такава жена, тогава трябва да знаете, че тя няма да чака да я заговорите или да започнете разговора с някоя шега, а ще действат преди дори да сте разбрали, че тя е там.
  • Наблюдавайте и нейните зеници. Когато един човек харесва нещо или някого, неговите зеници се разширяват и обратното – когато не сме доволни от нещо – те се свиват. Ако попаднете в първата ситуация е почти сигурно, че тя изпитва някакъв вид симпатия към вас или харесва какво й говорите. Методът обаче не е изцяло сигурен, тъй като знаем, че човешката зеница също се събира или разширява в зависимост дали е на светло или тъмно.

Какво говорят нейните крака

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

  • Поставянето на крак върху крак е част от кокетските движения на всяка жена и се възприема от повечето изследователи по темата езикът на тялото, като сигурен сексуален знак от нейна страна.
  • И накрая – наблюдавайте позицията на краката й спрямо вас – ако са насочени към вас, това означава, че тя е привлечена.