Сексът и гърдите са свързани като филийката с масло и медът. Много рядко любовният акт се случва без мъжът да погали и да се порадва на бюста на половинката си. Какво обаче се случва с гърдите ви, ако не правите секс? Ако мислите, че не се променят, много грешите. Всъщност... 

Снимка: iStock

По-малко оргазми при галене на гърдите
Да, някои жени наистина могат да свършат и само с галене на гърдите. Когато не получават достатъчно ласки обаче, чувствителността им може да намалее.

Омекване и загуба на форма
При липса на секс гърдите омекват и се отпускат. Масажирането, смукането, галенето по време на секс са своеобразна тренировка за гърдите.

Стават по-малки
Странно, но е истина. Кръвообръщението е един от основните виновници за размера на гърдите ни. Когато то не се стимулира, обемът намалява. Без стимулация на гърдите някои от артериите могат да атрофират или да не работят добре.

Безчувствени
По време на любовната игра сърдечната честота и кръвното налягане се увеличават, което е причина гърдите да увеличават размера си, а вените да станат по-видими. Зърната щръкват, а ареолите се увеличават.

Незащитени
Сексът е и своеобразна превенция срещу рак на гърдата. При жените, които правят секс повече от веднъж на месец, риск от развитие на рак на гърдата е по-нисък, отколкото при тези, които са по-малко активни между чаршафите.

По-малко свързаност между партньорите
Липсата на секс може да доведе до липса на емоционална близост между партньорите.