Мъжът, който ме развълнува и наруши спокойния ми сън, го няма вече трети ден! Как така просто изчезна?! Възможно е да е в отпуска. Ами, ако е напуснал работа?! Ами, ако се в върнал във Франция? Защо да стои в тази прашна, скучна, натоварена, разкопана навсякъде София? Ами, ако през отпуската си намери приятелка? Ами, ако изобщо не се върне? Ами, ако...

Защо се бавих толкова и просто не му казах здрасти?! Може вече никога да не го видя...


Вземам един бял лист, за да освободя главата си от мислите, които се гонят в пространството между двете ми обеци. Опитвам се да се абстрахирам от притесненията и да преценя ситуацията реално:

1. Може да са го отвлекли. А той няма приятели в България. Може аз да съм единственият човек в страната, който се притеснява за неговата липса в момента.

2. Ходил е на Слънчев бряг и вече трети ден лежи в токсикологията.
Не ми прилича на човек, който поема такива рискове.

3. Запознал се е с хубава жена, влюбил се е и са заминали за Париж.
Не вярвам, че съдбата ще ме срещне с някого, който толкова бързо ще си намери друга жена. Не, няма как това да е част от великия й план!

След няколко дни терзания случайно се разминавам с него на входната врата. Той – висок, с тен, без брада, с черната тениска, с която много го харесвам. Аз - объркана, приятно изненадана, с усмивка от ухо до ухо. Не знам как не му скочих на врата, възкликвайки – „Ти се върна!” Всъщност знам защо не го направих. Не мога да кажа „Ти се върна” на френски. А представете си как някаква непозната луда увива ръцете си около врата ви и крещи нещо на странен славянски език в ухото ви... Откачено е!

И така – той вече е тук. Време е да извадя тежката артилерия, да спра да бръщолевя и просто да се запозная с този симпатичен мъж. И на вас взе да ви писва да чакате, нали?

Когато срещне мъж, който е привлякъл вниманието й, жената се променя. И не говоря само за пушенето и ученето на чужд език. А за съвсем женските, очаквани донякъде промени.

Записвам си час за козметик и си купувам лентички за избелване на зъбите. Искам да ме забележи, да ме хареса. А външният вид, каквото и да си говорим, е важен фактор. Много след хубавата кожа и белите зъби ще дойде и чаровното ми френско Р, с което ще му кажа някакви умни неща на фрррренски!