Сексът е повече от сливане между двама души. Той е интимен акт, изпълнен с нежност и страст, каращ ви да изпитвате взаимно удоволствие и привличане един към друг. 

Ето ви истинските причини, които пречат на него и на вас, за да изпитате пълно удоволствие и да стигнете до края:

Депресия- настроението на вас и парньора ви е ключът към страстта и възбудата. Ако сте намръщени, в лошо настроение, изпращате отрицателна енергия на всички покрай вас.

Недоспиване- то води до раздразнителност и намалява желанието за интимен акт. Недоспиването с години води до импотентност при мъжете.

Нездравословно хранене- освен, че се отразява на фигурата ви, то влияе и на настроението ви. Когато самочувствието ви е ниско, шанскът да правите изключителен секс е почти нищожен.

Стрес- стресът е проблем за много двойки да правят хубав секс. Нито се отпускате, нито може да стигнете до края. Често обвинявате другият партнюр за липсата на задоволяването ви.

Работа- работата не само, че намалява времето за секс, но и ви губи желанието за интимност. Много често някои от партньорите стигат до изневяра, заради вечно заетия си партньор.

Липса на страст- механичният и бърз секс за "отбиване на номера" не е никакъв истински секс. Сексът трябва да е дълбок, страстен, продължителен.

Децата- когато имате деца изобщо нямате време и желание за секс. Почнете с масаж на партньора, който да премине в интимни ласки, а след това в красиво любене.

Навикът- когато сте постоянно заедно и сте свикнали един с друг, желанието за секс намалява. Някои двойки даже правят секс насила или си представят тайничко други хора по време на него.

Липса на експерименти в леглото- ако сексът ви е кратък и еднообразен вие не можете да стигнете до края. Трябва да експериментирате в леглото с различни пози, еротично бельо, различни стаи и места. Колкото сте по разчупени в леглото, толкова по-добър е личният ви живот.