За повечето хора е трудно да признаят, че са влюбени. Но когато все пак това се случи, рядко си задават въпроса какво ги е докарала до тази еуфория.

Това важи дори и за жените, които са царици във вербалното обличане на чувствата си, но и те рядко се замислят какво точно е спечелило сърцата им.

Една китайска поговорка казва, че „Онези, които се обичат, си казват хиляди думи, без да си говорят.” Добре. Съгласни сме, но все пак не можем да не се запитаме, какво кара мъжете да се влюбят? От ivillage.com представят няколко интересни гледни точки, при това представени от първо лице - как са се случили техните лични любовни истории?

Оказва се, че причините, накарали тези мъже да се влюбят, не са чак толкова неуловими и фантазийни, а дори са си съвсем конкретни... е, в по-голямата си част.

Любопитни ли сте вече? Няма да отлагаме повече, затова - ето ги и тях:

Съвместимост

„Намерих истинската любов веднъж” – споделя един от участниците в запитването - „Що се отнася до общите ни интереси и вкусове, имахме пълен синхрон, невероятно съвпадение. Това включваше всичко - от местата, на които обичахме до ходим, до храната, бяхме на едно мнение дори и по въпроса по колко пъти ни се правеше секс. Нямаше нещо, което да не харесвам в нея, до момента, в който не разбрах, че тя се е преструвала за всичко и всъщност не й е харесвало нищо от това, което правехме заедно (освен може би секса). Тя беше страхотна актриса и още по-страхотно разби сърцето ми.” Изводът: Бъдете честни и търсете истинските допирни точки помежду ви, вместо да се преструвате.

Любовта е сляпа

„Когато се влюбих в годеницата си, изобщо не го бях очаквал. Просто един ден не успяхме да се видим и аз установих, че ми липсва смехът й, усмивката, ароматът й. Започваш да разбираш, че ти липсват нещата, които тя прави или начинът, по който те кара да се чувстваш. После тя се появява изненадващо и ти я обичаш дори повече. Обичам начина, по който тя ходи, движи се, дори маниера, с който слага пари в портфейла си.” , споделя 26-годишен участник в анкетата.

Простичко: бира и видео игри

„Истинска история: запознахме се онлайн и когато най-после се срещнахме, първото, което тя ми каза беше: „Надявам се, че нямаш против, но хич не ми се ходи на изискана вечеря или нещо подобно. Искаш ли да си вземем няколко бургера и бира, а после да отидем у нас и да поиграем на видео игри?” Не съм кой знае какъв фен на видео игрите, но дори и така, намерих предложението й за очарователно. Беше истинска, чиста любов. После се разделихме, но все пак…” Не, мъжът, разказал тази история не е на 17. Той е на 34 и живее в Ню Йорк.

Кара ме да забравя всичко

"Влюбвам се в жени, които умеят да ме разсмиват, в онези, които ме карат да се усмихвам винаги, когато видя лицето или чуя гласа им. Онези, които ме карат да забравя за всичко наоколо. Нейното присъствие ме кара да се чувствам като най-специалният човек на света. Тя трябва да се чувства по същия начин, това е отборна игра.” – романтично се излива друг младеж, на 25 години.

Искам онова, което не мога да имам

„Мисля, че всички искаме онова, което не можем да имаме. Жена, която не е привлечена от теб, е просто неустима. Обратното – ако знам, че някоя си пада по мен, това директно ме отказва.” – споделя 26-годишният Том. Мъжете са ловци, нали така? Е,някои от тях със сигурност...

Влюбени в любовта

„Обожавам да съм влюбен. Заобичвам момичето много бързо и искам и тя да чувства същото.” – Яш, 25г.

Храна и секс

„Много е просто и е в следния ред: външният вид, сексът и разковничето – може ли да готви? Всичко това ми е напълно достатъчно, за да се влюбя.” – откровеничи 32-годишен мъж.

Приключения

„Не бих могъл да се влюбя в жена, която не обича приключенията. Не говоря за скай дайвинг или нещо подобно, но тя трябва да е готова да гледа филм, който иначе не би избрала, да отиде на концерт, който не съвпада с обичайните й музикални предпочитания. Ню Йорк е твърде голям и предлага прекалено много забавления, за да си позволяват хората (не само жените) да се въртят само в собствените си малки кръгове по интереси. Това ме влудява!” споделя Джонатан, на 29. Е, София не е Ню Йорк, нито Варна е Лос Анджелис, но все пак навсякъде има какво да се види и изпита. Така че, момичета, не се страхувайте да експериментирате, дори и на дребно.

Първоначално привличане

Нека погледнем на любовта, като на нещо, съставено от вода. За да достигнеш до дълбокото, първо трябва да си поплавал на повърхността. Ако това е така, мисля, че физическото привличане е особено важно. Трябва да „харесваш” жената, преди да се влюбиш в нея. Ако всичко това е налице, каква е причината, поради която бих се влюбил в някоя жена? Да мога да разговарям с нея. Всеки влюбен мъж има история, която звучи горе-долу така: „Мисля, че може би е Тя. Снощи си говорихме в продължение на 8 часа, без да има конфузни моменти на тишина!” , Бил, на 24г.

Силната жена

„Обичам, когато някоя жена може да прави „мъжки” работи по-добре от самия мен. Всеки е по-добър шофьор от мен, всъщност, всеки, който е пиян, сляп или е фиркана до козирката пенсионерка, кара по-добре от мен, така че – това не се брои. Но ако някоя жена може да изяде повече люти чушки или например е фен на военните филми, е тогава може да ме подлуди.” – споделя не много задълбочената си гледна точка 34 годишен мъж, участвал в анкетата.

Силата да се справяме заедно

„Любовта е поредица от малки моменти, които завършват с осъзнаването на факта, че да, тази жена те кара да бъдеш нещо повече от това, което си без нея, нещо по-голямо.” – 29-годишен младеж предлага своята мила гледна точка за любовта.

Вдига ти самочувствието

„Влюбих се в момичето, което успя да ми каже какво е 6-3-4 DP в резултатите на бейзболен мач, без да се налага да й обяснявам 1874 пъти. Влюбих се в друго, когато тя разбра, че не съм егоист, просто истински не разбирам защо тя би искала нещо различно, от това, което й предлагам. Влюбих се в трето, когато тя разбра, че не е нужно да гали егото ми само с основателна причина. Няма нужда дори да е обосновано, важно е просто да ми вдига самочувстието.”

Просто разговори

„Нужно е просто да можем да разговаряме” – смята Дъг, на 30.

Казва истината

„Ако знаеш, кога съм угрижен, кога имам нужда да ми звъннеш, ако знаеш, кога имам нужда да чуя, че съм добър в нещо, ако знаеш, кога имам нужда да чуя и че съм ужасен в друго, тогава може би просто се влюбвам в теб.” – споделя пък 25-годишния Мат.

Сигурност

„За да се влюбя, е необходимо да чувствам увереност, че мога да дискутирам всичко с приятелката си и да знам, че тя няма да ме съди строго. Трябва да знам също и че ме подкрепя, защото животът сам по себе си е достатъчно суров и без караниците вкъщи. Тя трябва да красива – външно и вътрешно. Също и да е честна и ако има проблем, трябва да сме способни да го разрешим с общи, конструктивни усилия. Характерът й трябва да изважда най-доброто от мен, включително чувството ми за хумор.” – Ралф, на 36 г.

И макар и това да са отговори, дадени от мъже, живеещи предимно отвъд океана, сме сигурни, че и "нашите" мъже не са много различни, защото любовта навсякъде е една и съща.

Какво мислите вие?