Ако често ви се струва, че сте близо до любовта, но тя все някак ви се изплъзва, може би имате нужда от лек енергиен тласък. Такъв могат да ви дадат различните видове камъни - скъпоценни, полускъпоценни и др. Камъните носят своя сила и енергия, която се свързва по различен начин с хората от различни зодии. Вижте какъв камък трябва да носите вие, за да привлечете любовта, според зодията си.


Овен
Огнената природа на Овена налага камъкът, който представителите на тази зодия ще носят, за да привлекат любовта, да носи още по-голяма сила и стихийност. Затова подходящ е червеният рубин. Този камък повишава енергията и жизнеността. Здравината му ще провокира устойчивост и дълготрайност в новата връзка. Червеният му цвят е наситен, забелязващ се и озаряващ. Той влияе върху най-тъмните страхове, криещи се в сърцето на хората, които се боят от любовта. Рубинът ще донесе огън в живота ви и ще премахне всички лични ограничения, които си слагате пред изграждането на нова любовна връзка.


Телец
Телците са романтични натури и заради тази си нежност, често страдат в любовния си живот. Просто остават неразбрани в желанието си всичко да се случва като в приказките, чувствата да са чисти, а постъпките – невинни. Подходящ за тях е изумрудът. Той е камъкът на сърдечната чакра и има способността да отключва и да балансира. Телците, които носят изумруд, по-лесно се изграждат нови запознанства. Влиянието на камъка ще засили интуицията им, така че да изберат правилния човек за нова връзка и да не бъдат разочаровани накрая.

Близнаци
Слънчевите Близнаци имат нужда от още малко слънце, за да заблестят истински с новата си любов. За това може да им помогне колие или пръстен с цитрин. Той ще подчертае тяхната индивидуалност и ще засили решителността им, когато влизат в нова връзка. Известен е още като камъка на късмета. Носен с цел предизвикване на любов, той определено ще провокира такъв за интимния живот на Телците. Слънчевият цитрин дава смелост и с него Телците ще изглеждат по-уверени в себе си, за да влязат по-смело в любовна връзка.

Рак
Страхливите Раци имат нужда от наистина силен камък, който да привлича любов в живота им и да ги напътства. Няма по-подходящ за това от авантюрина. Сребристият му блясък ще внесе повече свобода и закачливост в живота на представителите на тази зодия. Името авантюрин означава  „случайно”. Именно от спонтанност и случайности имат нужда Раците, за да привлекат любовта в живота си и да започната една хармонична, непланирана връзка.

Лъв
Лъвовете са разпилени в любовта си. Те са страстни натури и се раздават във всяка своя връзка. Ониксът е камъкът, който ще им помогне да се концентрират. Така ще насочат чувствата си само към конкретен човек и емоции и си гарантират истинска и ползотворна връзка. Освен че заземява, ониксът увеличава щастието. Най-добре го носете на колие, защото камъкът трябва да се докосва директно до кожата за максимален ефект. Ако Лъв сънува оникс, ще има щастлив живот с подходящ партньор.

Дева
Девата се раздава на 100% в любовта. Камъкът, който представителите на тази зодия трябва да носят, е ахат. Той ще привлече баланса в любовта им. Жълтият ахат ще засили страстта, която понякога липсва на педантичната Дева. Ахатът се среща най-често във вулканичните скали. А именно от вулканични, изригващи сили имат нужда Девите.


Везни
Колебливите Везни често проявяват тази черта от характера си именно в любовта. Затова имат нужда от аквамарин. Този камък е символ на мира. Намирайки мир в себе си, Везните ще бъдат по-отворени за нова връзка и по-лесно ще допуснат нов човек в живота си. Аквамаринът носи чистота на притежателя си. Затова може да сте сигурни, че връзката, която ще започнете, след като носите този камък, ще е с истински и споделени чувства.

Скорпион
Скорпионът може да бъде смъртоносен за своята любов, заради силата на чувствата си. Той има нужда от силен камък, който да пребори това надмощие и да го канализира. Подходящ камък за привличане на любов в живота на Скорпиона е обсидианът. Той е мощен, независимо в какъв цвят ще го изберете – черен, сив или зелен. Носейки го, периодът на вътрешна борба на Скорпионите скоро ще приключи.

Стрелец
Стрелецът има хармонична любов, когато се чувства свободен във връзката си. Камъкът на неговата любов е планинският кристал. Той ще помогне на Стрелеца да отговори на любовните си теразния и да вземе решения, важни за бъдещето на интимните му отношения. Планинският кристал е може би най-мощният камък за лечение на планетата. С него Стрелецът е защитен от любовна тъга.

Козирог
За да се радва на споделена любов в живота си, Козирогът има нужда от още малко самоувереност. Ще я придобие чрез силата на малахита. Още от древността този камък е ползван от жените под формата на прах, с който оцветявали клепачите на очите си. Така ставали по-красиви и успявали да пленят мъжа на сърцето си. Този камък ще донесе много късмет на Козирога. Малахитът ще направи Козирозите още по-чувствителни и така ще успяват да разберат дали човекът отсреща е подходящ за тях от рано.  

Водолей
Водолеят дава всичко от себе си във връзките си, но същевременно умее да се изплъзва добре от отговорност. Това е най-честата причина за провал на отношенията му. За да изгради успешна връзка, има нужда от камък, който да омекоти и абсорбира тези отрицателни черти. Такъв е соколовото око. Той е рядък камък, но затова пък с голяма сила. Той ще донесе повече радост и жизнени сили в живота на Водолея. Когато усети негативни вибрации, камъкът потъмнява. Така може да следите дали сте на прав път, или грешите. Негативната енергия се отмива от соколовото око под течаща вода или като се остави да постои върху огледало.

Риби
Потайните Риби имат нужда от по-голяма доза проява на здрав разум, за да им се случи голямата любов. Ще я привлекат в живота си с жадеид. Наричат го още камък на добродетелите, защото носи мъдрост, учи на състрадание, справедливост, скромност и кураж. Тясно свързан е със сърдечната чакра. Способността му да привлича любовта е известна още от древността. Най-силно е действието му, когато го носят зодии, свързани с водата.