Времето лекува всичко, чували сме го много пъти, но докато излекува чувствата ни какво да правим? Всяка промяна е трудна за нас, но колкото по- отимистично сме настроени към промените в личностен план, толкова по-щастливи ще бъдем.

Ето няколко съвета как по-лесно да преодолеем раздялата:

Обърнете внимание на себе си и към какво се стремите в живота си. Кариета, здравословен живот, семейство. Съсредоточете се върху тези три опорни точки.

Спрете да се съжалявате и да анализирате кой е виновен. Никога не се обвинявайте за раздялата. Щом сте стиганали до тук, значи и двамата сте го искали.

Сближете се със семейството и приятелите си. Ако сте пренебрегнали семейството или приятелите си заради връзката ви, сега е времето да им се реванширате и да разберете колко важни са тезу хора за вас. Освен, че ви обичат, те винаги ще бъдат до вас и ще ви помагат да бъдете щастливи.

Не скачайте веднага в нова връзка- само и само бившия да ревнува или да го забравите. Няма как да се получи новата връзка, без да е минало достатъчно време след последната ви раздяла.

След всяка провалена връзка си взимаме поука за грешките. Никога не съжалявайте за нещо в миналото- то ни учи да не повтаряме грешките си. Без миналото няма да имаме бъдеще.