Умеете ли да присъствате в живота с цялата си прелест като жена. Да, хубаво е да сте скъпо облечени, да слезете от моден автомобил или да бъдете с най-екстравагантна прическа. Но, нека това да не бъде единственият източник на вашето самочувствие. Важно е да бъдете себе си! Самочувствието е въпрос на вътрешно усещане. Чрез вашия неповторим смях, походка, начин на обличане, умение да разказвате приятни истории, вие може да бъдете завладяващи.

Дори и да подражавате стила на известна дама, само ще се превърнете в нейно бледо копие. Целта е да станете бляскава и очарователна в оригиналната си същност.

Започнете изграждане на самочувствието и нека то не зависи от оценката на недоброжелателите. Високата самооценка е много важна. Вие най-добре познавате себе си и силните си страни. Живейте така, че да одобрявате своите думи и постъпки. Ще се съгласите, че красотата, която привлича погледите не е в начина, по който изглеждаме, а в начина, по който присъстваме, комуникираме, помагаме, работим и допринасяме полза и за другите.

Зашеметяващо може да бъде излъчването на всяка жена. Има един популярен израз: "Няма грозна жена, има неподдържана жена”. Бъде усмихнати и доволни от всичко, което имате и сте способни да правите. Всяка жена има право да се чувства принцеса, но затова се иска изправена глава, за да се задържи на нея короната.

Когато сте влюбени, прегърнати от любимия човек, вече сте красива. Вярвайте в това. Има ли значение колко сантиметри е талията ви и какво показва кантарът, ако вие потъвате в преданните очи на вашия любим. Това се нарича самочувствие, когато вие можете да обичате и се чувствате обичани.