Според проучванията пожарникарите не са секс-машини, тъй като работата им е доста изморителна. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Професията и работното място могат да нанесат на мъжете незаличими следи в интимния живот, но в същото време разкриват някои от характерните им навици в секса, твърдят учени.

Професията влияе пряко на мъжката сексуалност. Хората в политиката, в социалната сфера не вървят ръка за ръка с интимността. Често са склонни да имат много жени за кратко време. Те обичат бързия секс - дори без събличане. Поради високата си общителност и активност те лесно спечелват дамите. Въпреки че бързо вкарват жените в леглото мъжете с такива професии не са от най-издръжливите любовници.

Работниците, строителите, хората, които работят на открито, са застрашени от здравословни проблеми, липса на желание и енергия.

Мъжете, които работят като юристи, психолози и лекари, са изключително внимателни както в своята професия, така и под завивките. Никога не забравят безопасния секс, предотвратявайки нежеланите последствия. Представителите на силния пол, които работят в тези три сфери, се страхуват от отхвърляне. Такива мъже почти никога не поемат инициативата, а в леглото те са нежни и внимателни.

Финансистите, инженерите и пилотите са склонни да оценят стабилността на партньорство, но често се отнасят към секса и като към проста физиологическа нужда. В техния любовен живот почти винаги липсва спонтанност.

Спортистите, полицаите и военните не разбират от флирт. Те възприемат всеки женски сигнал като интимна покана.

Представителите на професии, които изискват постоянна комуникация като журналисти, актьори или учители, се интересуват от слава, признание, възхищение - включително в леглото. В хвалбите за бройките, които са имали, мъжете с тези професии често преувеличават. Те гледат с неодобрение и недоволство на „обикновения” секс и търсят нещо необичайно.