Люти чушки
Ако искате повече топлина под завивките, просто добавете няколко люти чушки към вечерята. В източната медицина лютите чушки се използват като лекарство. Известни са с благотворно си въздействие върху циркулацията на кръвта. По-високо налягането на кръвта в половите органи, гарантира по-силен сексуален оргазъм.

Шоколад
Чудили ли сте се откъде идва усещанието ви за щастие, след като изядете блокче шоколад? Или пък защо искате да си хапнете от него, когато се чувствате депресирани. Когато сте тъжни, нивата на серотонин в организма падат. А шоколадът е най-бързият и вкусен начин да ги регулирате. Натуралният шоколад е богат на фенилетиламин – химично вещество, което се отделя, когато сме щастливи. Млечният шоколад не притежава тези „сърдечни предимства”, но и двата вида със сигурност ще ни накарат да се почувстваме добре.

Стриди
Това е класически афродизиак. Може да се консумират сурови, печени, варени или пържени. Стридите подобряват либидото, заради съдържанието на аминокиселините и допамин. Те са богати и на цинк, който прави кожата мека и гладка. Той влияе върху производството на естроген, прогестерон и тестостерон.

Бадеми
Бадемите и всички видове ядки са пълни с мастни киселини. Те са и много добър източник на енергия, защото са с висока хранителна стойност.

смокиниСмокини
Плодът е богат на аминокиселини, които увеличават възбудата и сексуалната издържливост. Смокините са известни като афродизиак още от древността. Богати са на протеини, които подпомагат производството на половите хормони.

 

Яйца
Още от древността е известно, че яйцата повишават либидото. Руският император Павел I редовно поръчвал на готвачите си да му приготвят омлет с хайвер. Той има два брака и 10 деца. Яйцата са много богати на протеини. Жълтъкът им е истинска мултивитаминозна и енергийна бомба. Хубавите яйца се познават по здравата черупка, която заради високото съдържание на калций, се чупи трудно, и по наситения цвят на жълтъка – тъмножълт или оранжев.

Малини, ягоди и къпини
Витамин C e естественият балансьор на кортизола – хормона на стреса. Нито мъжа, нито жената ще са в настроние за секс, ако нивата на този хормон са високи. А замислете се колко пъти се връщаме стресирани от работа или от движението по пътя. За щастие горските плодове (както и цитрусовите) са пълни с витамин C. Малките семчици на малините и ягодите пък са добър източник на флавоноиди, отговарящи за здравето на сърцето и на мозъка.

авокадоАвокадо
Консумирането на този плод подобрява настроението, стимулира кръвообръщението и сърдечната дейност. Той е богат на фолиева киселина, витамин В6 и калий, които са първи помощници на жената, ако тя цели и забременяване. Всички те са добър източник на енергия.

 

Сметана
Неподсладената бита сметана не е само завършек на десерта, върху който да поставите черешката. Тя е богата на наситени мазнини и увеличава производството на тестостерон и естроген. А това определено действа на потентността на мъжете. Със сметаната се правят и страхотни еротични масажи.

Червено вино
Грозодовата напитка е богата на антиоксиданти, които са отговорен фактор за здравето и комфорта на организма. Напитката балансира производството на прогестерон и тестостерон. Изпитото червено вино загрява тялото, а когато го консумирате в компания, то стопля и отношенията. Не прекалявайте обаче с количеството. Ако алкохолът е в повече, коренно се променя и влиянието му.

бананБанани
Тропическият плод съдържа ензима бромелаин. Той в голяма степен отговаря за сексуалното желание. Бананите съдържат още калий, рибофлавин и витамин В, които са полезни за общото здравословно състояние. При сексуален контакт може да изгорите около и над 300 калории. Бананите са добър източник на енергия, с който да възстановите изгубеното.