В наши дни в западните общества много хора поддържат нуждата си от емоционална близост и връзка, чрез сайтове за запознанства. В тях потребителите разглеждат профил след профил, докато намерят някого, с когото да си чатят, но най-често нещата остават на ниво онлайн близост.

Приятелите от детинство и бивши гимназиални учители Брайън Шехтер и Арон Шилдкурт осъзнават тази ситуация и решават да поставят връзките между хората извън онлайн полето, но чрез онлайн възможностите. Сайтът за запознанства HowAboutWe е създаден през 2010г. и бързо успява да натрупа 1.5 млн. потребители, а повече от 100 хил. срещи месечно се осъществяват чрез него.

Междувременно не забравйте, че все още има неща, които да опитате в секса

Водещата идея в HowAboutWe е, че потребителите публикуват и разглеждат идеи за срещи като например “какво ще кажеш за спускане с каяк по река Хъдзън”. Ако някой е привлечен от идеята, може да се свърже с човека, който я е публикувал, и двамата да се срещнат. В този случай фокусът върху онлайн срещите се премества върху идеята и последвалото изживяване, отколкото върху разглеждането на профили.

Сайтът генерира огромен брой идеи за добро изживяване, но сам по себе си крие капани за създателите му. Когато двойките се заформят или се оженят, те вече нямат нужда от него. Когато осъзнават това, Шехтер и Шилдкурт се активизират и създават сайт и за тях - HowAboutWe for Couples, който има за цел да задава същата информация, но за двойки. Само че, идеята тук не е да помага на хората да намират любовта, а да им подскаже как да я запазят. Този сайт вече има 130 хил. потребители като един акаунт е споделян от една двойка.

Вижте как си решават проблема женените двойки в САЩ

Проблемът на двойките в деншно време, според Шилдкурт, е, че те лесно се отегчават, защото изпадат в рутина. Тези връзки стават удобни за двамата и те не се опитват да направят ги направят интересни. В HowAboutWe for Couples се споделят идеи за това какво могат да направят двойките, за да прекарат повече и по-приятно време заедно. Моделът дотолкова е разработен, че членовете на сайта могат да платят резервация за всичко чрез сайта и единственото, което трябва да направят е да отидат.