#Говорите прекалено много за себе си
Нормално е в началото на една връзка да искате да впечатлите партньора си с личните си постижения, интереси и мечти. Но не мислите ли, че малко прекалявате. Мъжът насреща също иска да каже две думи, пък и не е нужно да бързате толкова много, за да му изтъкнете най-прекрасните си качества и преживявания. Той също може да ви оцени, стига да сте малко по-въздържана по отношение на собственото си его. В противен случай рискувате да го отблъснете. Никой не обича бъбрива жена, чийто център на внимание е собствената й неизменна същност. Пък и мъжете обичат да се интересуват от тях. Проявете интерес и към неговите желания, цели и интереси. Изслушвайте го, и може би тъкмо чрез думите му ще откриете, че това е човекът за вас.

#Не му давате достатъчно пространство
Мъжете обикновено обичат да са в ролята на ловци и никак не им е приятно, ако някой непрекъснато им диша във врата. Ако постоянно го търсите по телефона, изпращате му текстови съобщения, питате го какво прави, с кого е и т.н., незабавно спрете да го правите. Ако сте от онзи тип дами, които обсебващо се интересуват и намесват в ежедневните му задачи, е много вероятно той да загуби интерес към вас и много бързо да излезете от живота му. Оставете телефона настрани и го изчакайте да се обади първо той. За мъжът е приятно, когато вижда, че се интересувате и ви е грижа за него, но по-добрата алтернатива в случая е да го оставите първо той да ви потърси. Провокирайте у партньра си ловджийския нагон.

#Искате да го промените
Ако не ви харесва нещо в него, не очаквайте от него да се промени. Трябва да знаете, че хората не се променят лесно. Всеки има недостатъци и никой не е съвършен. Ако той има черти в характера си, които не ви допадат, със сигурност има и такива, които ви впечатляват. Ако вие наистина го обичате, научете се да го приемате с неговите недостатъци. Бъдете реалист. Не очаквайте, че той ще се адаптира към всички ваши изисквания и очаквания на секундата и че да бъде перфектният мъж на мечтите ви.

#Непрекъснато го следите
Случвало ли ви се е да се изкушите тайничко да се промъкнете до мобилния му телефон, за да разберете с кого говореше снощи, да надникнете в профила му, за да видите новите му фейсбук приятели, или пък направо да отидете в бара, където има среща с приятелите си? Ако отговорът е да, постарайте се повече да не се поддавате на подобни прояви на любопитство и подозрения. Спрете да го правите. Ревността и недоверието е най-бързият начин да разрушите връзката си.

#Пренебрегвате го
Независимо в кой етап от връзката си се намирате – начален или напреднал, никога не проявявайте пренебрежение към партньора си. Да, най-вероятно имате натоварен график, а много държите да се видите с приятелите си и да се позабавлявате с тях. Направете го, но не за сметка на човека до вас. Намирайте време и за вас двамата, отидете на излет в планината, уединете се в някое романтично кътче далеч от града и тълпата. Романтичната близост помежду ви ще допринесе за спояване на връзката ви.

#Прибързвате с интимните ласки
Не му се втурвайте на врата още на първата среща. А още по-малко в леглото. Не бързайте с целувките и другите му там ласки. Ако успеете да удържите на нагона си и да устоите на пеперудите в стомаха, чувствата му към вас ще се засилят още повече. Напротив – прибързаното желание за интимност, демонстрирано от ваша страна, може да повлияе негативно върху връзката ви и да струсун мъжа срещу вас. Изчакайте той пръв да предприеме следващата стъпка.