Ако някога сте се чудили дали има външни белези, които да издават добрия любовник и дълго сте се взирали в големината на носа, на стъпалата или нещо друго… пренасочете вниманието си върху… фигурата му като цяло.

Специалисти установиха, че излишните килограми оказват отрицателно влияние върху сексуалните умения на мъжете. Според тях по-пълните по-често страдат от еректилна дисфункция и са по-застрашени от импотентност, отколкото онези с килограми в нормата.

Това далече не е всичко - затлъстяването при мъжете значително увеличава риска от сериозни заболявания на репродуктивната система. В рамките на изследването били включени 287 мъже, а резултатите били недвусмислени - дебелите мъже средно три пъти повече страдат от рак на простата, съобщава БГНЕС. Според учените, това може да се дължи на хормонални смущения, протичащи в организма, по-ниски нива на тестостерон, което е неразривно свързано с по-ниско сексуално желание и възможности.

Е, разбира се всяко правило си има изключения, а и немалко дами предпочитат по-едрите мъже, но кой знае, може и в повечето случаи учените да са прави…