Много мъже трупат килограми, когато уседнат с някоя жена или се оженят за нея. Много от тях се отнасят пренебрежително към физическото си състояние и не се интересуват много от това на половинката. Техните бракове и връзки не траят дълго като цяло. За други мъже здравословното състояние и подкрепата за жената е важна, защото това укрепва взаимоотношенията и здравето на двамата.

Особено при жените трупането на килограми и развалянето на формата води до доста стрес от гледна точка на това как вие ще приемете тези промени и дали тя все още е атрактивна за вас. В повечето случаи мъжете не отбелязват чак толкова разликата в килата на жената или още по-малко - в собствените килограми. Когато усетите, че жената до вас се депресира, заради излишните килограми, да й се подигравате не е най-доброто, което можете да направите за двама ви.

В много случаи излишните килограми не са основният проблем. Хората се чувстват дебели, задръстени и не във форма, което се отразява на настроението им. Ако жена ви има подобни проблеми, по-добре обърнете внимание на това как се чувства, а не как изглежда. Но само с окуражаване също не става.

Проучване на American Journal of Health Promotion показва, че млади жени, които са били окуражени от половинките си да минат на диета, много често развиват нарушено хранене. Жените, които са били направо форсирани да минат на диета, в много случаи стигат до преяждане. Защото, освен, че се срамуват от килограмите си, те се страхуват да не останат сами.

Най-добре й кажете да забрави килограмите и да помисли за здравето си. Вие можете да й помогнете (а и на себе си) като тренирате заедно. Ще влезете във форма, ще прекарате повече време двамата, а тя ще стопи проблемните килограми и ще й е приятно, че всичко това сте постигнали заедно.