Ако тази година ще посрещате празниците сама, е напълно нормално да започнете да посягате към телефона, мислейки за бившия си приятел. Преди да го направите обаче се замислете за причините, поради които сте се разделили. Ако са били сериозни и основателни, може би е добре да помислите разумно и трезво над идеята и да не давате воля на емоциите си преди да сте 100% сигурни.

Напълно нормално е да имате съмнения относно раздялата, особено ако в момента няма друг мъж на хоризонта. Седите в къщи и сте толкова самотни. Мозъкът ви започва да си изграе игрички и да ви припомня само хубавите моменти прекрани с бившия. Важното е да не му се поддавате и да се насилите да си спомните онези моменти, които са ви разделили.

Освен, че такива мисли могат да забавят процеса на “лекуване” , те могат и да ви тласнат към грешката да му се обадите. Запомнете – много малко връзки приключили един път, се получават втори. В повечето случаи дори завършват по-катастрофално. Очевидно нещо не е било наред и някои от вас не е бил щастлив. В много редки случаи времето може да промени тези неща. И вие го знаете!

Ако въпреки, че сте начсно, че в 9 от 10 случая събирането с бивш завършва с нечие разбито сърце, но все пак искате да дадете втори шанс на връзката ви, трябва да сте реалисти. Свалете розовите очила, не мислете само за щастливите моменти, а погледнете реално на вързката ви. Спомнете си всичко, което е важно – и добро и лошо, преди да се впуснете в приключението.

Предлагаме ви нялколко неща, върху които в хубаво да се замислите преди да взимате каквото и да било решение:

Седнете и проведете един истиснки откровен разговор относно следните теми:

И двамата ли сте 100% готови и отдадени на идеята да си дадете втори шанс? Ако не, въобще не опитвайте.

Направете списък с най-фундаменталните проблеми. В кои насоки не сте могли да посрещнете взаимните си нужди?

Сега бъдете честни – има ли нещо, което наистина се е променило у един от двама ви и което този път ще ви помогне да посрещнете онези незадоволени нужди и то без да се чувствате сякаш правите огромна жертва?

Какво промени сте готови да направите, за да може онзи до вас да е истински щастлив? Колко е реалистична идеята – да можете да поддържате тези промени и в бъдеще?

Ако решите да опитате пак, дайте си времева рамка за пробен период.

Накрая се замислете какви са знаците, които ви говорят, че тази връзка ще просъществува втория път? Стиснете си ръцете на конкретни предупредителни сигнали.

Ако сте честна със себе си и с партньора си, относно кое ви устройва и двамата и кое не, може би имате шанс да вземете такова решение, което да направи и двама ви щастливи, независимо дали сте заедно или не.