Да му изневеря ли… Самият факт, че си задавате този въпрос, е смущаващ. И то не защото се замисляте за изневяра, а просто защото щастието във връзката ви явно е под въпрос... 

Замислете се обаче дали, ако изневерите, ще станете по-щастлива.  Трудно е да се каже....  

Твърденията, че когато жената изневерява, изневерява със сърцето си, а когато мъжът изневерява, изневерява чисто рефлективно и безсъзнателно, са митове. 

При всеки контакт, допир, ласка, има чувство. Важното е подобни чувства да си останат между двама души, а не между няколко. 

Проблемът е, че днес задачите, социалните задължения, отговорностите правят живота на всеки от нас по-натоварен и стресиращ (не я обичаме тази дума стрес, но е съвсем на място). В такава среда човек се затваря в себе си и неволно се превръща в егоист, обясняват психолозите.  И от това страда връзката, защото от двама близки хора, в един момент се оказва, че един до друг са седят отчуждени непознати. 

Освен това се появяват лъжите. Не го позволявайте! В една връзка няма място и за най-малката лъжа! 

Какво да правя?

Първо: Да ви мине мисълта за изневяра през главата не означава, че ще го направите още утре, сега или веднага и ще се отдадете на първия срещнат. 

Второ: Да си го помислите, не означава, че вече сте изневерила. Нормално е, както казахме - това е сигнал, че имате проблем във връзката. 

Трето: Опитайте да спасите положението (тоест връзката, брака си) по следните начини:

- Променете нещо в ежедневните си отношения. На всяка цена. Помнете: рутината убива всичко.!Ако всеки ден правите едно и също, сте направо късметлийка, че искате да изневерите, а не да се самоубиете. 

- Купете си ново бельо. Веднага! Измислете нови пози, накарайте и НЕГО да се промени, да живне. Нали в крайна сметка сте го харесали, защото прави страхотен секс… Само си припомнете… 

- Развийте нови умения. Например, ако сте добра домакиня, запишете се на картинг, или на ски, или на тенис, или на нещо по-евтино - на аеробика, нещо което ще го накара да хлъцне. А и ще докажете на себе си, че можете да взимате (интересно-забавни) решения.

Ако пък не можете да готвите, се научете, запишете се на курс или изучете всички рецепти на света. Храната сближава като нищо друго на света, ммм. Точно така! 

- Никога, никога не допускайте никой в семейството да се занемари. Ако той се отпуска – марш на фитнес, ако вие имате такъв проблем – също марш в залата! Не ставайте отегчени, самодоволни, понапълнели двойки. Не! 

- Излизайте по-често. Срещайте се с нови хора. Така ще си сверявате часовника за случващото се около вас, а и ако ще се потите във фитнеса, е добре освен на вас, да демонстрирате тази прелест и на станалите. Така и той ще се гордее с вас, вие с него и ето ви на – тръпка

Ако нищо не помага

Ако е станало много късно и наистина нищо не помага, тогава прекъснете за известно време връзката. Дайте си почивка, не се разделяйте окончателно веднага. Ако сте изморена от лъжи, безразличие, ако го подозирате в изневяра, ако искате да му отмъстите по този начин, останете разделени и изчакайте. И си помислете добре: Да или Не, обмислете всичко, докато сте сама. 

А, ако мислите ви за изневяра са породени от силно влечение към някой друг, също помислете трезво: това ли е човекът, струва ли си да изоставите връзката си, колко силно сте привлечена от новия мъж в живота си, какво може да загубите и какво може да спечелите.

Решението не е лесно, но не изоставяйте връзката си без борба. И изневярата надали ще ви помогне да се почувствате по-добре. Защото, ако връзката ви още има шанс и го правите за да получите секс, който отдавна не сте получавали, то това не е същото, като да го правиш с човека, който обичаш и който държи на теб. 

И ще се почувствате доста огорчена, а може би и унизена от това, което сте направили. Така че премислете нещата. Решение винаги има. И то не е да изневериш, ако не можеш да намериш правилния човек.