Колкото и да сме щастливи, когато ни предложат брак, винаги ще има по един малък облак, който да хвърля мрак над предстоящите ни слънчеви дни. Едно от тези малки облачета обикновено идва от „другата” жена в живота на любимия ни. Дали ще е майка му или бившата му съпруга, винаги ще има някоя жена, с която ще трябва да свиквате или дори да се борите.

Бившата и новата съпруга са поставени в тази ситуация не по тяхно желание. Те са „сложени в една стая” против волята им и от тях се очаква задължително да се разбират. Те не се избират една друга. Недоброволните взаимоотношения са много сложни и предизвикателни.

Колкото и да е трудно, за вашето добро и за доброто на семейството ви, трябва да се научите да се справяте с тези отношения.

Как да се справим с тази ситуация? Първо трябва да внимавате с очакванията си. Не разчитайте на чудеса. Ако имате нереалистични очаквания относно връзката си с „нея” може да се окажете разочаровани и дори ядосани. Колкото и да се опитвате и да се стараете, има възможност тя никога да не ви хареса и да не ви приеме. Също, не търсете нейното одобрение и не очаквайте да ви стане най-добрата приятелка.

Второ: въздържайте се от желанието да говорите зад гърба й. Особено ако вие сте бившата, а той си има нова (и то такава, която ще прекарва време с децата ви). Хората ще ви питат за развода и за новата жена. Бъдете внимателна и не говорете прекалено много, защото вероятността думите ви да стигнат до бившия ви или дори до самата нея е много голяма, а на кого е нужна подобна разправия.

Запомнете – нормално е да изпитвате някакъв гняв. Той дори би могъл да ви помогне да преодолеете случилото се. Също, не се притеснявайте да наложите някакви граници. Седнете и си поговорете. Разберете се за очакванията си и кой от кого какво изисква. Не е нужно да сте си приятелки, а просто да се понасяте, когато се налага.