Спокойствието по време на полов акт помага изключително много за постигането на сексуално удовлетворение. Когато мускулите са напрегнати, човек по-трудно успява да диша дълбоко (което противоречи на гореописания принцип). В резултат на това се затрудняват и движенията на таза.
Ако имате проблеми с отпускането, опитайте упражнения за разтягане или посетете курсове по йога. Пълното спокойствие и отпускане по време на секс ще ви осигури зашеметяващи оргазми, за каквито не сте и сънували.

Ходете на фитнес

Ходенето на фитнес също ще подобри сексуалния ви живот. Редовните тренировки повишават цялостното енергийно ниво и издръжливостта и, не на последно място, оформят красиво тялото (увереност и самочувствие в и извън леглото). Всичко това може да спомогне за подобряването на сексуалните ви преживявания.
Също така, тренировките повишават чувствителността на тялото и цялостния тонус, което спомага за изпитването на по-мощни и пълноценни контракции по време на оргазъм.
Редовните посещения на фитнес залата ще понижат и нивото на холестерола ви, което трябва да се следи все повече с напредването на годините, тъй като може да доведе до запушване на артериите и да отслаби ерекцията ви.

Цинк

Още едно нещо, което може да подобри сексуалния ви живот е правилното хранене. Например, цинкът е от жизнена важност за производството на тестостерон. Приемането на цинк на хапчета или на храни богати на цинк (слънчоглед, тиква, сусам, стриди, яйца) може да повиши нивото на тестостерона и да увеличи желанието ви за секс.
Забележка за тези от вас, които пушат, пият алкохол и/или кафе или са болни – вероятността от понижено ниво на цинк при вас е по-голяма. Вземете мерки сега, за да нямате проблеми в сексуално отношение след време.

Женшен

Билките също могат да подобрят сексуалния ви живот. Добавките на билкова основа не са заместител на Виаграта, но могат да бъдат използвани като дългосрочна инвестиция в сексуалното ви здраве. Женшенът (известен също като американски, китайски или корейски женшен) е “билка за тонус”, която с времето тонизира мъжките полови органи и жлези (според китайската медицина). Препоръчителната доза е 10-15 капки на ден.

Започнете да следвате тези лесни за изпълнение съвети и ще увеличите не само вашето сексуално удоволствие, но и това на партньорката си. И помнете, усъвършенстването става с много практика, така че... използвайте презервативи и се забавлявайте на воля.