Учи ли се флиртът или всяка от нас си го може, доколкото може? Истината е, че както всяко друго нещо, и флиртът си има свои тънкости, които могат да бъдат усвоени – при добро желание и малко старание. Колкото и да е невероятно, американски психолози са разработили специални тестове, чиито резултати са оповестени публично с цел именно да бъдем информирани как да флиртуваме по-добре. И ако искате да примамите съседа, колегата или някой, в който сте тайно влюбена, ако си задавате въпроса "Как да флиртувам по-добре", "Как да привлека погледа му" – ето няколко тайни:

Мястото

Трябва да подберете подходящо място за флиртуване. Най-честият избор е барът или кафенето. Храната и пиенето "разчупват" обстановката и хората са готови да общуват по-свободно. Ако все пак трябва да сте в офиса – изберете мястото за почивка или за кафе.

Тема на разговор

Намерете адекватна тема за разговор. Най-лесно е, ако сте в университета, в час по английски – темата е ясна. Лесно е също, ако сте на работното място. По-деликатни ситуации са тези в асансьора, бара или на улицата, на опашката. Но не се отказвайте. Започнете направо с комплимент, например: "Тази риза много ти отива!" или "Прекрасен избор на вратовръзка! Сам ли правиш този великолепен възел?" или "Днес е един хубав ден, не смяташ ли?!".

Знайте какво искате

Само флирт или сексуален флирт. Имайте предвид, че мъжете често могат да интерпретират само усмивката като покана за нещо повече. Или обратното – дори и дълго флиртуване да не им подскаже желанията или намеренията ви. Бъдете максимално ясна, за да няма недоразумения.

Имайте самочувствие

За разлика от мъжете, които обикновено имат по-високо самочувствие за външния си вид, жените често се притесняват, че не изглеждат добре. Забравете всякакви предразсъдъци и флиртът ви ще е по-успешен! Имайте повече самочувствие! Наистина, никога не е ясно какво точно харесват мъжете – знайте, че харесват именно жени като вас!

Продължава >>

Първо е той

Първата стъпка при флиртуването е да му покажете не себе си, а своите чувства и емоции спрямо него. Направете му комплимент, изтъкнете положителните му качества. Направете го в негово присъствие пред негов приятел. Това със сигурност ще го поласкае.

Езикът на тялото

Във флирта много по-важно е не думите, а езикът на тялото. Данните от проучване сочат, че 55% от това как ви възприемат зависи от външния ви вид и езика на тялото, 38% от това как говорите и едва 7% от това, което всъщност говорите.

Пространството между вас

Намалете разстоянието между вас. Доближете се малко повече до него. Подайте напред главата и гърдите си – това ще го развълнува.

Визуален контакт, но с мяра

Когато му говорите, освен с доближено тяло, скъсете дистанцията и със силен и сграбчващ поглед към него. Гледайте го в очите постоянно. На моменти примигвайте по-усилено или сведете поглед в загадъчна усмивка. Плъзнете поглед по тялото му, когато почувствате, че ви гледа. Не се втренчвайте обаче в очите и тялото му прекалено дълго, тъй като така пък рискувате да го отблъснете.

Устните

Сложете достатъчно и примамливо на цвят червило. Дори когато не говорите разтваряйте нежно и леко устни. Намерете начин да забележи как леко ги навлажнявате с език. Това ще го развълнува със сигурност. Можете да извадите червило и огледалце точно когато влиза в стаята и да започнете да си слагате червило – това също действа възбуждащо.

Ако сте спазила всички препоръки и сте имала успешен флирт с цел среща с въпросния господин – бъдете сигурна, ако не днес, то скоро той ще ви покани да излезете заедно! Успех!