Първата среща между двама души винаги изглежда като лексикон – задаваш въпроси, отговарят ти, след което е твой ред да отговаряш. Мислите си, че няма правила и ограничения относно това, за което можете да питате и да повдигате теми, но истината не е съвсем такава, особено, ако искате първата среща да пожъне успех и той да ви се обади за втора. След като вече знаете кои са темите табу, то логичното продължение е, да научите кои въпроси да засегнете по време на първа среща.   

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosИнтереси и хобита
Темата е изтъркана, дори може да ви се стори скучна, но това е начинът да се опознаете. Дали и какво спортува мъжът срещу вас, занимава ли се с нещо извън работа или предпочита да се напива с приятели, колекционира ли картички, марки, монети, календарчета, кибрити, салфетки… Колкото и да ви се струва досадно, това е една от темите, която може да ви сближи най-много, откривайки общи интереси или хобита.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosФилми и музика
Говорете си за съвременната култура, любимите филми, музиката, която ви кара да се чувствате добре. Можете дори да си позволите да влезете в приятен спор за режисьори, актьори, певци, банди, качества и умения пред камера и микрофон. Нищо не се знае – може съвсем скоро да се появите двамата заедно на някоя кинопрожекция или концерт. Билетите, естествено са били закупени от него, след като е разбрал, че си падате по едни и същи неща.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosХрана
Какво обича да си хапва, спазва ли режим на хранене, кои са предпочитаните от него лакомства. Ако сте в ресторант или пицария можете спокойно да обсъдите менюто и двамата да набележите своите любими вкуснотии. Следващия път ще си поръчате от тях, както и по-следващия и по-по-следващия…

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosБлизки приятели
Това е една от темите, по които ще говорите с удоволствие – ще разказвате смешни или тъжни случки, към които няма как да не прикрепите и някои от близките си приятели, тъй като те неминуемо са присъствали в тях. Това ще накара и него да развърже езика и да започне да споделя за пиянски вечери, излизания с приятели… Но всичко трябва да продължи дотук – никакви разговори за бивши!


Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosСемейство, братя и сестри
Какви са родителите му, откъде произхождат, има ли братя и сестри, с какво се занимават членовете на семейството му. Информацията ще ви бъде от съществено значение да разберете в каква среда е израснал той. Освен това темата е безобидна и не съществува никакъв шанс да сбъркате.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosКариера и професионално развитие
Още един безобиден топик за разговор – какви интереси има по отношение на кариерата, какво образование е завършил, как това ще му помогне за постигане на целите и т.н. Това е и начин да разберете дали е организиран, подреден и има ли стимули в живота и на работното място, които го карат да търси развитие, или всъщност тъпчи на едно място.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosДомашни любимци
Всички жени обичат малки, пухкави и любвеобилни същества. Тази тема ще е едновременно интересна за вас, а и ще научите дали той обича домашни любимци. Може пък да се окаже, че в дома му има някое топчесто, пухкаво същество. А може пък и някой път да го видите…

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosПътуване, любими места
Чудесна тема да си помечтаете или да извикате стари спомени - и за двамата. Ще ви накара да си припомните къде сте били и с какво ви е пленило дадено място, забележителност или град. А и също кои са местата, на които ви се иска да отидете някой ден.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosВицове и хумор
Хората казват, че най-лесният начин да плениш жена е с хумор. Затова го подтикнете да разкаже любимите си вицове, случки и комични ситуации. Това ще разведри скучноватата атмосферата от скучноватите въпроси по-горе – за образованието, роднините и кариерата.