Няма значение колко сигурен в себе си и в своя неподражаем чар може да бъде един влюбен мъж. Има обаче някои типове поведение при жените, от които силният пол би се почувствал, меко казано, некомфортно и сериозно застрашен. Вижте какви могат да бъдат действията от ваша страна, които лесно биха събудили у любими ви онова нетърпимо и упорито чувство на ревност:

1. Флиртувате с други мъже

Какво очаквате? Да ви аплодира за подобно поведение ли? Естествено, че задяването и флиртуването с друг мъж, при това пред собствените му очи, ще разпали сериозно чувството му на ревност. По-добре не си играйте с огъня, тъй като този тип поведение е на първо място в класацията по причини, довели до разпад на връзките.

2. Реагирате с чувство за хумор на шегата на друг мъж

Всеки мъж би се почувствал засенчен, ако любимата му прояви по-голям интерес към думите и поведението на друг представител от силния пол. Не забравяйте, че често мъжът обича да се изявява в ролята на артистичен мачо, и определено би се почувствал предаден, ако друг мъж успее да разсмее или развесели любимата му дама, а нейните аплаузи бъдат насочени към друг мъж.  

3. Предпочитате да излезете с приятелка/и вечерта

Фактът, че предпочитате тази вечер да излезете с приятелка вместо с него, е достатъчно красноречив. Ако причините за това не са ясно и добре обосновани, определено партньорът ви ще се почувства пренебрегнат.

4. Говорите му за любимия си секссимвол

Не занимавайте партньора си с възхитителните си слова, насочени към Брад Пит, Джони Деп или Дейвид Бекъм. Мъжът обича да се чувства център на вниманието в очите на една жена, особено ако става дума за дамата на сърцето му. 

5. Давате за пример на кавалерско поведение друг мъж

Този прийом от ваша страна не само ще предизвика ревност у партньора ви, но и сериозно ще го раздразни. Бъдете по-деликатна и не се опитвайте да го нараните умишлено, като давате пример за кавалерско поведение друг мъж. Това само би зачестило недоразуменията и раздорите между вас.

6. Често пъти сравнявате характера му с този на бившия си

Сравнението с бившия ви мъж е нещото, което категорично ще събуди ревност у настоящия ви партньор. Не го правете, ако не искате в един момент ревността да се тарнсформира в желание за раздяла от негова страна.

7. Закъснявате от работа

Часовникът цъка, а вас ви няма. Закъснението от работа, особено ако то започне все повече да зачестява, може сериозно да изнерви любимия човек. Вашите закъснения дори биха родили в съзнанието му представи, за които дори и не искате да си представите. Ако наистина ви се наложи да закъснеете и имате ревнив мъж, не зебравяйте да го предупредите за това. Това, макар и малко, ще смекчи у него чувството му на ревност.

8. Отивате на парти без него

Естествено, че ще ревнува. Поканена сте на парти, но той не е. Просто му обяснете, че става въпрос за кратко фирмено парти или за среща със съученици. В края на краищата, ако действително той прояви силна ревност, вземете и него. Така и вълкът ще е сит, и агнето – цяло. ;)