1. Приемете човека до себе си такъв какъвто е

Когато отношенията ви достигнат своята зрялост, е важно да осъзнаете защо сте с този човек и да се концентрирате не върху недостатъците му, а върху положителните му качества. Важен етап от запазването на любовта е да приемете човека до себе си такъв какъвто е.

2. Отделете време за себе си

Не е нужно да се отдалечавате един от друг, а да намерите повече време и за вашите лични планове и занимания. Отделете време и за своите интереси, хобита и срещи с приятели.

3. Не пренебрегвайте секса

Не забравяйте, че сексът е неизменна част от любовта. Търсете разнообразие в спалнята или извън нея. Правете секс на различни места. Проявете повече въображение и фантазия в интимните игри.

4. Оставете настрана, поне за малко, телефоните и телевизията

Загасете телевизора и телефоните си поне за час тази вечер. За какво общуване можем да говорим, когато двамата са втренчили жадно очи в екрана или разговарят часове по телефона с външния свят, а не разменят нито дума помежду си.

5. Не гледайте на партньора си като на даденост

Опасен период за романтиката във връзката е навлизането в зрялата възраст. Ако  се поддадете на навика, на рутината и приемате човека до себе си като даденост, а не като човек, който лесно може да изгубите, отношенията ви сериозно ще бъдат подложени на изпитание.

6. Смейте се заедно

Припомнете си забавна случка в миналото заедно. Или нещо, на което и двамата сте се заливали от смях. Разкажете виц. Това определено ще ободри отношенията ви и отново ще ви сближи.

7. Изненадайте половинката си с неочакван жест

Вземете билети за кино, пригответе му любимия сладкиш, потанцувайте. Малките жестове имат огромната сила да ни карат да се чувстваме по-значими, обичани и ценени.

8. Не подценявайте силата на прегръдката

Проявата на нежност и нещо толкова красиво и трогатено като прегръдката е дори хиляди пъти по-важно от секса. Това е прекрасен похват за успокоение, както и знак, че държите на човека до себе си.