Може би е вълнуващо да излизате с мъж, който винаги търси авантюри и се забърква в неприятности или с такъв, който е толкова очарователен, че може да има всяка жена, която пожелае. Но винаги идва момент, когато се оглеждате около себе си и си задавате въпроса: „Искам ли да продължавам с него или заслужавам нещо по-добро?”

Има няколко типа, които са далеч от категорията „мъж на мечтите” и с които е малко вероятно д изкарате повече от 2-3 месеца.

Тип „мамино синче“

Ако четете между редовете на изказванията му, че „мама готви, пере и чисти най-добре” или пък често чувате подмятания от сорта на „Майка ми това го прави по друг начин”, значи сте попаднали на любимия ни типаж – маминото синче. Такива мъже най-често живеят с родителите си, разглезени са, не работят, а очакват да получат позиция, на която няма да се налага да си мърдат пръста. В унисон с тези им житейски нагласи, те смятат, че партньорката им в живота трябва да изпълнява ролята на робиня... и то с радост. Винаги, когато се сблъсква с проблем, този сладур бърза да набере номера на мама, която ще го успокои, ще напомпа самочувствието му и ще поеме нещата в свои ръце. Помислете си дали искате да останете с такъв мъж, който във всеки период от живота си ще поставя майка си – най-добрата жена на света, на първо място.

Тип „балканец“

Тези мъже смятат, че единственото им семейно задължение е да работят и да носят пари. А когато се приберат у дома, вдигат крака пред телевизора и очакват тяхната половинка да им прислужва и да се грижи за цялата къща. Този тип е твърдо убеден, че готвенето, чистенето, прането и прочее са изцяло „женски работи” и никога не се бъркат в тях.

Тип „нарцис“

Сещате се за кого говорим – за онези красавци, които се грижат прекалено много за външния си вид, гледат с пренебрежение на всички около себе и се смятат за най-добри във всичко. С една дума – самовлюбени. Този тип мъж смята, че може да има всяка жена, която пожелае, така че не полага кой знае какви усилия, за да задържи настоящата си партньорка.

Тип „Дон Жуан“

Свалячите са мъже, които мислят, че знаят отговора на въпроса „Какво искат жените?”. Те употребяват заучени фрази, сипят комплименти и не се скъпят за романтични вечери, докато не оплетат наивната жертва в мрежите си. А след това бързо започват да търсят нов обект за набези с едничката цел да докажат, че са желани и неустоими. За тях животът е театър, в който винаги изпълняват главната роля.

Тип „Питър Пан“

Това са познатите ви мъже, които искат да останат вечно млади. Те отказват да пораснат и да поемат каквито и да било отговорности, а несериозността е тяхна основна характеристика. Всеки път, когато се опитате да подхванете сериозен разговор, този тип го обръща в майтап и умее да превърне всяка ваша реплика в поредната шега. Накратко – тези мъже всъщност са едни големи деца. И винаги ще си останат такива.

Тип „играч“

За съжаление мъжът от този тип се среща на всяка крачка. Дрехите му винаги са от разпознаваема марка, има най-новия модел мобилен телефон (който задължително се поставя на масата в заведение) и кара хубава кола, без значение дали може да си плати сметките или още живее с родителите си. Всички го познават, обръщат се към него по име или прякор и обикновено около него се въртят по няколко жени, което му дава повод постоянно да се хвали с бройките си. Редовната му реплика към всяко ново момиче е, че е по-различна от десетките, с които е бил преди нея.

Тип „обсебващ“

Към тази група спадат мъжете, които са прекалено ревниви и дори агресивни. Познати ли са ви въпроси като „Къде беше вчера, когато ти звънях?”, „За какво са ти тези приятелки?” или забележки от сорта на „Не можеш да излезеш облечена по този начин”? Този тип мъже смятат, че половинката им е тяхна собственост и правят всичко възможно да я отдалечат от семейството и приятелите й. Ако усетите, че се бърка в отношенията с близките ви с цел да ги влоши, трябва да се съпротивлявате. Но не забравяте, че трябва да бъдете внимателни – такива „мъжкари” често могат да бъдат и агресивни.