Позиция #1 – Когато сте с гръб към партньора си, а той е близо да вас и ви е прегърнал – това е знак за близост, той ви закриля, но внимавайте все пак, защото това означава, че е властна личност.

Позиция #2 – Той е легнал по гръб, а вие сте близо до него, главата, облегната на гърдите му. Да, тази позиция е особено романтична. Тя показва сигурност и увереност във вашия партньор – той се чувства уверен и по този начин ви показва, че може да се грижи за вас. Закриля ви.

Позиция #3 – Когато заспивате лице в лице, това означава, че той или и двамата се нуждаете да гледате партньора си в очите. (Не)съзнателното ви желание е ако нощем се събудите да видите дали той или тя е до вас. Привързаност, любов – връзката ви е много повече от (просто) физическа.

Позиция #4 – Ако спите по корем означава, че и двамата се опитвате да се предпазвате. Езикът на тялото ви издава несигурност, страх да не бъдете наранени – да се отворите и да оставите партньорът ви да навлезе в личното ви пространство.

Позиция #5 – Ако всеки един от вас спи на другия край на леглото означава, че двамата (или този, който го прави) сте изключително независими личности. Същевременно това позициониране може да означава, че нещо не е наред, и е знак/вик за помощ.

Позиция #6 – За тези, които заспиват гръб с гръб означава, че връзката ви е стабилна. Всеки един от вас се чувства сигурен в себе си и в другия и уважава неговото лично пространство.

Позиция #7 – Когато заспивате и главата на един от вас е по-високо от тази на другия означава, че той е доминиращ във връзката или поне така му/й се иска. Внимавайте, защото това може да бъде несъзнателно и да се прояви по-късно в отношенията ви. Уверете се, че той или тя няма подобни наклонности.