Случвало ли ви се е, когато срещнете някого или се запознавате с него, да почувствате изключителна симпатия и близост?! Подобно усещане, според езотеричната философия, е знак, че сме открили сродната си душа, известна още като душа-близнак, пламък-близнак или духовен близнак.

Когато сме покрай нея, ние се чувстваме закриляни от човека, който я носи, спокойни в неговата компания и в удивителна хармония със самите себе си и със света.

#Фаза 1: Разпознаване и временно духовно събуждане
Двамата близнаци се разпознават на духовно ниво, като същевременно изпитват странното усещане, че са се познавали и преди. Синхронични събития заобикалят обединението им (срещата). Сърдечната чакра се отваря и двете души бързо се сливат в трета обединена енергия. И двамата близнаци изживяват взаимно привличане един към друг и ускорено духовно развитие.

Цел на фазата: Да засили спомена за мисията на живота на всяка от душите и да помогне за събуждането на близнаците до по-високи нива на съзнание.

#Фаза 2: Изпитание
Първоначалното временно духовно пробуждане избледнява и се изгубва. Егото започва отново да излиза на повърхността. Единият или и двамата близнаци се опитат да поставят връзката в „стария модел“ на съжителство, сходен с този от предния живот. В резултат се заражда вътрешен конфликт. Близнаците-души започват да размишляват над това в какво наистина вярват, осъзнавайки, че техния възлюбен „трябва да бъде“. И двамата започват да се чувстват едновременно и вдъхновени и обезверени от силата на съюза. Промъкват се съмнения, които карат единия или и двамата близнаци да се отнасят един към друг критично и подозрително.

Цел на фазата: Да провокира старите умствени стереотипи за взаимоотношенията да излязат на повърхността, за да бъдат изчистени.

#Фаза 3: Криза
Кризата при близнаците се изразява в това, че те трябва да направят своя избор, изразяващ се в това или да надмогнат своите егоистични вярвания и стремежи относно любовните взаимоотношения, или да отхвхърлят своя избраник, да предпочетат егото или да се издигнат на едно по-възвишено изразяване на Любовта. Този етап може да доведе до прояви на инат, упоритост и чувство на страх и безпокойство. Страхът може да се задържи, задействайки първични нефункциониращи емоционални модели. Въпреки страховете, и двамата близнаци естествено се събират на периоди за емоционално обвързване, самопризнание, прощаване и правене на любов. Тези ритуали затвърдяват по-висши нива на съзнание в енергийните полета и на двете сродни души.

Цел на фазата: Да осигури благоприятни възможности за лекуването и съзряването на ума, съзнанието и емоциите.

#Фаза 4: Енергия на бягството
Човешкото его по природа се страхува от унищожение/преобразяване от божественото обединено съзнание, закодирано в съюза между пламъците-близнаци. Наследената болка се надига, а заедно с нея и старите механизми за оцеляване на егото. В душата се пораждат...

...чувства като пренебрежение, съпротива, манипулация, гняв, наказание и осъждане. Единият или двамата близнаци биват емоционално и душевно заляти от дълбока болка, от това което усещат като отхвърляне и изоставяне на душевно ниво. Непоносимата душевна болка провокира единия или и двамата близнаци да се отдръпнат физически един от друг от страх или безсилие.

Цел на фазата: Да тласне и двете сродни души към изначалното единство (Бог) с цел изцеление и съзряване на духовното тяло.

#Фаза 5: Отдаване
Посоката и резултата от връзката се отдават на Бог в пълна вяра и доверие, така че съюзът попада под божествена закрила. И двете души- близнаци трябва да достигнат просветление, за да хармонизират взаимоотношенията си във физическото измерение. "Бягащият" и неспокоен близнак получава пространството и свободата да еволюира в свой собствен темп и по свой собствен начин. В тази фаза честотата на състрадание се завръща и започва да пулсира със свой собствен ритъм. “Отдаденият“ близнак пази в сърцето си място за своя възлюбен, докато цялостно изследва живота по пътя на извисяването си и превръщането си в просветлен човек. Обикновено този период е свързан с творческа енергия и изразяване на любовта под формата на различни форми от сферата на изкуството: музика, поезия, рисуване, проповядване и т.н.

Цел на фазата: Да помогне на всяка от душите да се освободят от егото, да намери пътя към Бог, да му разкрие пълното си доверие в Него и да надраства себе си посредством съзидателна дейност.

#Фаза 6: Себереализация, Просветление, Сияние
Егото е унищожено, а властта на тялото поема божествената енергия. Това води до пълно духовно събуждане и пробудената божественост. В тази фаза Божествена Любов стига до своето абсолютно разгръщане. Емоционалното, умственото и духовно тяло на „отдалия се “ близнак, достигат до своето пълно съзряване. У него се зараждат нови творчески импулси и изцеляващи способности.

Цел на фазата: Да създаде насочен навън поток от божествена любов чрез тялото и работата на просветления, която вибрира на ниво, което издига Човечността и Милосърдието над дребните страсти и егоистични стремежи.

#Фаза 7: Хармонизиране
След като и двамата духовни близнаци са се издигнали на ниво Просветление, идва фазата на хармонизиране. Сродните души се събират физически, за да усвоят своите нови еволюирали енергии, вливайки се в новата движеща сила на тяхната обединена потенциална енергия. И двамата близнаци се обединяват напълно в третата енергия на безусловна любов – по начин, който влияе на другите в посока надмогване на егото по пътя към духовното усъвършенстване и божествената любов.

Цел на фазата: Да бъде изпълнена висшата мисия за духовен и божествен съюз на пламъците-близнаци.