Да излизаш със значително по-млад мъж напоследък става все по-модно и атрактивно. Но докато този феномен е в полза повече на холивудсктие тигрици (Деми Мур, Робин Райт и др.), отколкото на обикновените такива,  масовото явление е точно обратното – жена, избрала доста по-възрастен от нея мъж.Чудите се какви могат да бъдат причините за това освен парите ли? Определено не само материалната облага е сред причините, поради които дамите залитат по мъже на по-солидна възраст.

Вижте кои са те:

Зрялост

Факт е, че мъжете се нуждаят от повече време, докато поулегнат и се почувстват готови за една по-сериозна връзка. Когато са млади мъжете едва ли искат да градят семейство или пък са готови за такова. Имайте предвид, че колкото е по-млад един мъж, толкова е той по-непостоянен в любовта. С времето и възрастта мъжът става по-уравновесен и верен на жената до себе си.

Повече опит

Истината е, че колкото един мъж е по-възрастен, толкова повече жени е имал той в живота си. Съответно този мъж има по-богат опит не само в леглото, но и в подхода и отношението си към жената. Определено един мъж на 40, натрупал повече любовен опит зад гърба си, може да оцени жената до себе си много по-реално в сравнение с един мъж на 20.

Романтизъм

Всички жени търсим в една връзка романтика и красота. А истината е, че колкото по-улегнал и опитен е един мъж, толкова той е и по-сантиментален. Той винаги ще намери начин да изненада дамата на сърцето си по-най-приятния и романтичен начин - било то с цвете без повод или с вечеря под лунна светлина.

Продължава >>>

Увереност

Опитът в живота на един мъж се гради върху неговите години. А увереността идва с опита. Жената търси сигурност. Затова тя обича мъжа до нея да е самоуверен и способен, да знае какво иска и как да го постигне.

Парите

Е, нямаше как да избегнем и от този момент. Ясно е, че колкото по-възрастен е един мъж, толкова по-голяма е вероятността той да е понатрупал някакво прилично благосъстояние, да има стабилна професия или да се е постарал да развие и изгради някакъв собствен бизнес.

Образът на бащата

Според мнението на психолози жените идеализират бащите си. Затова на подсъзнатиелно ниво те търсят в партньора си сходни черти с техните бащи. Закрилата и опората, която жената е получавала от своя баща, сега тя търси и в своя партньор.