...осъзнаем ли, че все още имаме чувства към бившия ще можем по-лесно да продължим напред. По-уверени, по-осъзнати, по-силни и решени да започнем начисто.

#1 - Няма ден без да мислите за него. Тук не говорим за онези моменти когато дадено място ви напомня за момент от вашата връзка – не, става въпрос за присъствието му във вашите мисли. Мисли, свързани с желанието да продължите заедно напред, независимо какво се е случило в миналото.

#2 – Продължавате да разглеждате (редовно) профилите му в социалните мрежи. Какво? Къде? С кого? Това не е невинно любопитство. Подобно поведение е знак, че (не)съзнателно вие желаете той да бъде част от вашия живот. Предвид това, че вече не се виждате, изпитвате нужда да знаете какво прави, с кого и кога.

#3 – Стараете се да бъдете негов приятел. Малцина са тези, които вярват в приятелството между мъж и жена, без интимни отношения. Още по-малко вярват във възможността двама бивши да бъдат близки. Случва се, да! Но след време, когато двамата са отделили необходимото време, за да зараснат емоционалните рани.
Желанието да бъдете приятел с този, с който наскоро сте се разделила е знак, че изпитвате нещо към него. Продължавайки да бъдете покрай него ще ви бъде много по-трудно да се излекувате и да продължите напред. Най-страшното в подобни ситуации е неосъзнатият мазохисъм.

#4 – сравнявате всеки друг с него. Защо го правите? Той ви е разочаровал. С какво е по-добър или примерен от тези, които днес се опитват да привлекат вниманието ви? Трудно е, но щом двама души са се разделили, това означава, че има добра причина. Излишно е да повтаряме грешките си. Да се учим от тях, да. Но не и обратното.

#5 – Говорите постоянно за него. Независимо от темата или с кого си приказвате, името му се появява като по чудо в разговора. Явно имате чувства, но струва ли си да се наранявате, връщайки се към миналото?