Най-неочаквано половинката ти поднася решението си да се разделите. След многобройните и безценни мигове на откровение един към друг, след всичко, което сте преживели заедно, след  бленуваните заедно мечти и планове за общо бъдеще, това ти идва в повече – да си го кажем направо – като изневиделица забит в душата ти плесник! Най-важното е в такъв момент да запазиш самообладание, да поемеш дълбоко въздух и… в края на краищата – да си дадеш време, за да преосмислиш връзката си и, най-вече, собствените си чувства. А междувременно можеш да надникнеш и в златните правила, които биха ти помогнали да превъзмогнеш болката от раздялата по-леко и бързо:

1.Ако ти иде да извикаш с пълно гърло, направи го!

Ако щеш, дори и залата за бокс те очаква с отворени обятия – просто излей негативните си емоции директно върху боксовата круша.

5 фатални грешки, водещи до раздяла >>

 

2.Прекрати тотално контактите с бившия!

Дори и не си помисляй да останете приятели. "Далеч от очите" не означава задължително "далеч от сърцето", но определено разстоянието помежду ви ще ти помогне да преодолееш чувствата си към него по-бързо.

7 големи грешки, които жените правят след раздяла>>

 

3.Излизай по-често с приятелите си!

Сега е време отново да се сбилижиш с компанията, която толкова си пренебрегвала заради него. Безспорно този факт ще ти донесе само положителни емоции и най-малкото – ще те откъсне от мисли по бившия.

Психология на раздялата, или как да Го забравиш >>

 

4.Сподели и продължи напред!

Ако продължават да те мъчат мисли относно решението му да те напусне, не ги задържай в себе си. Сподели ги на приятел, който считаш за достоен да те изслуша и разбере. Ако не откриеш такъв, излей натежалите в душата ти болезнени чувства върху лист хартия. Прочети думите си, опитай се да си направиш самоанализа на случилото се от позицията на страничен наблюдател. Според психолозите това е успешен подход, който помага за по-лекото и бързо преодоляване на болката и негативните емоции след раздяла.

10 неща, които жените не искат да чуят след раздяла >>

 

5.Възползвай се от новата си свобода!

Помисли за себе си, запиши се на курс по езда или фехтовка, на уроци по рисуване, хербарий или пиано. Никога за нищо не е късно! Сега е моментът да продължиш да търсиш себе си, да обогатяваш познанията си за света, да разпалиш огъня на тлеещи в теб заложби и таланти. Всичко това само може да ти вдъхне сили да вървиш напред в живота с усмивка на лицето и савоувереност в душата. А когато знаеш коя си, ще знаеш какво искаш, какво търсиш и как да го намериш.

Когато правилното решение е... раздяла >>