Всички сме виждали онези възрастни двойки, които вървят по улиците и все още на почти преклонна възраст се държат за ръка, помагат си и показват любов ипризнателност един към друг. Сигурно се питате каква е тайната им и как толкова дълго време са издържали. Ето няколко съвета именно от такива щастливи двойки.

„Извинявай” е дума, която присъства в речника на старите двойки
Нека бъдем честни поне пред себе си. Всички правим грешки, защото безгрешен човек не съществува. Но по-важното е, че съществуват два типа хора – тези, които признават, че са сгрешили, и такива, които отричат до последно. Именно първите хора имат по-дълготрайни и пълноценни взаимоотношения с партньора си, защото осъзнават, че понякога е по-добре да преглътнат собствената си гордост от това „да бъдат винаги прави”. Тези хора знаят кога да кажат „извинявай” и често използват думата в своя речник. Вие от първите или вторите сте?

Една жена на 40 за любовта>>

Влюбвайте се безброй пъти, но винаги в една личност
"Успешният брак означава да се влюбиш няколко пъти, но винаги в една и съща личност." - Миньон Маклафлин. Когато искаме да виждаме само лошото, то това винаги е възможно. Вместо да се впускате в безмислени злободневни теми и битовизми, погледнете по друг начин на половинката си. Преоткрийте неговите/нейните качества, защото сме сигурни, че има такива, за които не сте подозирали. И да, всички те ще бъдат положителни, само ако вие искате това.

8 любопитни факта за брака и секса>>

Бръчките нямат значение, щом емоциите не остаряват
Стареенето е неизбежно, но това дали ще останем млади по сърце и душа, зависи само и единствено от нас самите. Важно в една връзка е да не остаряваме духовно и да не позволяваме истинските отношения в една връзка да си отидат. Ще попитате как? Поддържайте тръпката, правете изненади, бъдете спонтанни и непредвидими, забавлявайте се, защото възрастта и годините не могат да ви отнемат бито една от тези емоции.

10 начина да разнообразите секса в дългогодишна връзка>>
 

Не се опитвайте да промените две неща – миналото и партньора си
Има две неща, които категорично не можем да променим – това са миналото и другите хора. Затова всеки ден живейте и се фокусирайте върху нещата днес, които биха повлияли на бъдещето ви. Също така не встъпвайте във връзка с идеята, че можете да промените човека до себе си. Ако го харесвате такъв, какъвто е – супер, ако ли не – то по-добре не се опитвайте да го направите, а да го възприемете с всичките му плюсове и минуси.

5 от най-нелепите съвети за намиране на любовта>>
 

Лошите времена отминават, добрите се връщат
„Основният урок, който трябва да научите от щастливите двойки е, че лошите времена отминават, а добрите винаги се връщат.” – Катрин Джонсън. В една връзка хубавите и лошите моменти вървят ръка за ръка и нямаше да осъзнаваме колкото сме щастливи всъщност, ако преди това не преживявахме и по някое сътресение в личен план. По-важно е, че и в двата случая има с кого да споделим радостите и неволите на живота.

Готови ли сте за брак?>>