Следващите пет теми засягат въпроси, които изискват повече мисъл и време отколкото тези, свързани с интериорния дизайн на дома или модела телевизор за хола.

Днес, обсъждаме частично следните теми:

#сближаването на двете семейства
Това, че вие и партньорът ви се обичате не е гаранция, че между двете ви семейства ще се разпалят същите (или подобни) чувства. Затова е добре да седнете и разкажете един на друг "кой какъв е" и "по какъв начин бихте могли да гарантирате разбирателство между двете фамилии". Колкото по-скоро, толкова по-добре – никои не иска да преживява драми на празници като Великден и Коледа.

#изневярата
Днес, това понятие е сравнително размито. За едни означава едно, за други – второ, за трети... всичко и нищо. Окуражаваме всяка една сериозна и уважаваща се двойка да засегне тази тема, за да могат двамата партньори да чуят становището на другия и така да си спестят неприятни и излишни недоразумения.

#общата сметка
След едно определено време, добре е той и тя да обсъдят варианта за т.нар. "обща банкова сметка". Двамата влюбени работят, живеят заедно, споделят приятните, както и трудните моменти. Независимо от това, че всеки един от тях има лични приходи, разходите са общи. Съответно любовното гнезденце има нужда от собствена банкова сметка.

#бъдещето
Преди да си кажете "Да!" може би е добре да разберете възгледите на другия за бъдещето. Още преди мисълта за (евентуален) брак да ви мине през ума, задайте онези въпроси, чиито отговори ще ви помогнат да разберете дали наистина сте направени един за друг, и дали имате общо бъдеще.

#бебета
За някои тази тема може да бъде болезнена, за други съвсем естествена. Всяка двойка установява своите собствени правила, по които връзката им се развива. Да, но темата за деца засяга по-голяма част от хората и е от особена важност да знаете дали с партньора ви сте на една вълна. В тази връзка, таймингът е много важен.