Преди тренировка трябва да раздвижим мускулите на тялото си с по-леки упражнения. 

Преди да изпечем сладкиш, трябва да загреем фурната до необходимата температура.
Преди страстен секс трябва да отделим достатъчно време за форплей.

Форплей е любовната игра преди секс.

И като всяка подготовка понякога се неглижира. А за добър край са важни всички стъпки. Затова не пренебрегвайте ласките!

1. Форплей не се прави по часовник
Ако за гореспоменатия сладкиш е важно да се разбива точно 7 минути на максимална скорост и да се пече 23, то започнете ли със сексуалните ласки - забравете за времето. Не гоните влак, не поставяте олимпийски рекорди! Настройвайте се на подходящата вълна толкова време, колкото ви е нужно. Форплеят не са само целувките, гушкането и френската любов. Това е и изпитата чаша чай, която да ви отпусне след тежък ден, или бутилката вино, която ще повиши либидото ви. Някои специалисти твърдят, че колкото по-дълга е подготовката, толкова по-грандиозен е краят! И все пак, ако трябва да обособим някакъв времеви диапазон, поглезете се в рамите на 10 до 30 минути. Под и над тези критерии рискувате фурната да не е достатъчно гореща или пък рязко да изстине.

2. Какво възбужда най-много жената

- Целувка по меката част на ухото
- Прокарване на език в ушната мида
- Захапване за врата
- Ласки по гърдите
- Продължително целуване с език
- Проникване с пръсти във влагалището
- Френска любов
- Пляскане по дупето

Снимка: iStock

Жените обожават ласките в частта на ключиците, раменете, шията и ушите. Това е част, която мъжете обаче често пренебрегват. С бързината на хищник, те се насочват към основни полови белези като гърдите и триъгълника. Женската възбуда обаче се повишава в пъти повече, ако бъдат стимулирани зони, които нямат пряка връзка със секса. Много жени признават, че галене по свивката на ръката или прокарване на пръст по дължината на гръбнака ги възбужда много повече, отколкото самото проникване.

3. Какво възбужда най-много мъжа

- Фелацио
- Еротичен стриптийз
- Драскане по гърба
- Любовна игра с тестисите
- Да наблюдава еротичната игра в огледалото
- Продължително целуване с език

Снимка: iStock



Тя го гали нежно по гърба, а той не разбира защо изобщо го прави. От тези ласки му се иска много повече да заспи, отколкото да прави секс. разликата между мъжете и жените, що се отнася до форплея, идва именно от сензитивността. Те предпочитат да се насочите към зони от тялото им, които пряко се включват в секса - устни, пенис и дупе. Ето защо поставяме фелациото на първо място. 


4. Контакт очи в очи или затвори и мечтай
Много жени споделят, че предпочитат да правят секс със затворени очи. Така успяват да изживеят този интимен миг по-лично и пълноценно. Оказва се, че не им е приятно и да ги наблюдават, защото се притесняват как изглеждат и какви физиономии правят по време на любовната игра. За други контактът очи в очи е особено еротичен и наситен с чувства. Кара ги да се отпуснат максимално, да имат доверие на партньора си, а защо не и да се почувстват като в страстен порно филм, в който нищо не остава скрито. 
Във форплея няма правила за видимостта. Ако се чувствате по-добре - затваряйте очите. Ако ви харесва повече - отворете ги широко. Със сигурност ще усетите кое от тези две поведения се харесва или притеснява партньора ви, и ако искате - може да го коригирате.

5. Карта на съкровищата
Когато един мъж реши да стимулира клитора на жената орално или мануално, обикновено той се насочва към малкото изпъкнало бутонче над вагината. Грешка! Съкровището, наречено клитор, всъщност продължава от двете страни на влагалището и уретрата, успоредно на големите срамни устни. Това, което се вижда външно, и върху което мъжете най-често съсредоточават вниманието си, е само върха на клитора. Там са съсредоточени около 7000 нервни окончания, ето защо мястото е толкова чувствително. И макар точно това да е източникът на по-голямата част от удоволствието, мъжът може само да увеличи удоволствието на жената по време на форплея, обръщайки внимание на целия клитор. 


Главичката на пениса е мъжкото съответствие на това малко място от женското тяло. Там също са струпани множество нервни окончания. Когато правите френска любов, отделете специално внимание на тази част. Освен "дълбоко гърло", при което целия пенис, до основата, е в устата на жената, мъжете обожават да прокарвате език по ръба на главичката, леко да я обдухвате с топъл въздух и да създавате вакуум при смучене. 

Ще разберете, че сте възбудена достатъчно, ако вагината ви пулсира, докато той прониква във вас.
Ще разберете, че той е възбуден достатъчно, ако пенисът му е твърд, с връх, сочещ нагоре, добре оголена главичка и лек розов цвят.