Казано е, че противоположностите се привличат, но понякога хората са толкова различни, че правят нещата още по-сложни. Особено, ако имате връзка с жена-интроверт или както са по-известни - много срамежливите момичета. Ето какво да правите, ако случаят е такъв.

Център на внимание

Не я правете център на внимание, защото тя мрази да е сред много хора, особено, когато изпъква по някакъв начин или е обект на разговор.

Опитайте се да я заведете някъде, където ще се слеете с тълпата - на концерт, например. Така ще са забавлявате на музиката и тя няма да се притеснява.

Не я притискайте

Не очаквайте да си вдигне телефона на първото позвъняване. Или да ви отговори веднага във Facebook. Повечето жени не си правят труда да го правят, а какво остава за интровертите? Като цяло те говорят, когато поискат и колкото поискат. През останалото време могат да ви удавят в мълчание. Това не значи, че не им пука за вас. Значи, че не искат да си говорите сега.

Приобщавайте я

Тя и без това се чувства некомфортно да е сред повече хора, които не познава, защото не знае точно как да се държи, а освен това всички тези хора я изморяват много бързо.

За да предотвратите това, останете с нея и  я запозанйте с хората, които не познава, а трябва да и отделите време да останете само двамата.

 Тя не обича да се обяснява

Когато се скарате, имайте в предвид, че тя няма да може да асимилира ситуацията и проблема веднага. На интровертите им трябва време насаме, за да си изчистят нещата.

Те обичат да подбират думите, но не и да повтарят едно и също отново и отново, което се случва по време на скандал. Така че, очаквайте включване от нея по-късно

Мълчанието е злато

Ако мислите, че когато си мълчите, нещо не е наред, може би сте прави. Но не и когато сте с жена-интроверт. С нея няма нужда да говорите през цялото време. Интроверите ценят тишината и ще научат и вас да го правите.