Представете си - всичко започва съвсем невинно. Вие току-що сте срещнали човек, който, поне на пръв поглед, изглежда като мъжа на мечтите ви. Той е привлекателен, забавен, чаровен, а усмивката му и нежните думи, които ви реди, ви подлудяват. Отнася се към вас като към кралица. Това, което съветват психоаналатиците, обаче, при подобно поведение е да не се доверяваме от раз на сляпо, а да имаме едно наум – срещу нас може да стои просто поредният женкар, скрит зад галантната маска на Дон Жуан.

Да попаднете на подходящия човек след провален брак или нещастна интимна връзка никак не е лесно, особено когато почти на всеки ъгъл дебне някой "Казанова". За да не рискувате отново да се върнете в положението на изоставеното момиче, има някои издайнически знаци, по които можете да разберете дали срещу вас стои поредния недостоен партньор или човек, на когото можете да се доверите.

1.Слави се с добра репутация сред женското съсловие. Ако все пак дочуете, че този човек не е подходящият за вас или че се слави с не дотам приятната репутация на женкар, не обръщайте гръб на предупрежденията. Разбира се, съществува и малкият шанс това да не е така, но все пак бъдете нащрек. Такъв мъж с подчертана склонност към полигамията в миналото обикновено не се променя.

2. Действа прибързано. Още преди самият той да те е опознал, вече те уверява, че ти си жената на мечтите му и, едва ли не, те е чакал през целия си живот, за да те намери. Въпреки красивите му думи, не мислите ли, че действа прибързано? Много по-вероятно е той да е влюбен в самата любов или просто да се опитва да получи нещо от вас (досещате се какво). При това иска да постигне целта си възможно по-скоро.

3. Затрупва ви с романтични подаръци. Всички ние обожаваме романтичните жестове, било то под формата на нежна красива поезия или на букет цветя, ненадейно озовал се върху бюрото ни по време на работа. Ако човекът до вас обаче непрекъснато ви затрупва с подаръци, прави резервации за романтични вечери или твърде често ви изненадва с пищни бижута, определено си имате работа с опитен кавалер. Хм, всичко това не звучи никак зле, нали? Но все пак, имайте една на ум... Любовта няма цена и тя не се купува с пари и материални блага.

4. Очите му шарят наоколо. Ако забележите, че мъжът до вас постоянно оглежда другите жени, или по-лошо, флиртува със сервитьорката, домакинята, барманката и т.н., тогава определено ангелът му е слаб. Докато той ви говори, че сте единствената за него жена на света, в същото време друга дама вече е обсебила съзнанието му.

5. Изглежда прекалено мил и добър, за да е истина. Той е прекалено нежен, прекалено внимателен, прекалено галантен, прекалено съвършен – ако всичко това ви идва малко в повече и ви се струва пресилено, доверете се на интуицията си. Най-вероятно става дума за фалш. Знаете израза: "Всяко прекалено нещо не е на хубаво". Тук това правило важи с пълна сила.

Разбира се, този списък в никакъв случай не е нито изчерпателен, нито пък може да разкрие пълния облик на човека до вас. Въпреки това, ако някой от горепосочените признаци зачести и ви се стори твърде натрапващ, най-добре е да останете по-обрани в чувствата си и да се доверите на вътрешния си глас. Полигамният мъж няма да издържи дълго на едно място, и веднага щом му писне, ще ви зареже без око да мигне, без сърце да трепне.

***

Използвани са материали от различни източници.