Обичаме ги, но какво прави мъжете щастливи в една връзка?

Мъжете...

#разчитат на нас да бъдат чути и подкрепени. Често отчитаме силните страни на своя партньор без да се замисляме, че той също е човек със своите слабости. Той е нашият супер-герой, който е непоклатим. Да, но истината е друга. Мъжете също изпитват страх и притеснение в трудни моменти. Тогава имат нужда не само да бъдат чути, но и приети такива каквито са – хора. Надеждата им е – да запазим имиджа, който имаме за тях, като едновременно приемем, че и те могат да бъдат безсилни.

#имат нужда от уединение след спор. Ние – жените – сме в грешка. След семеен сблъсък искаме да имаме последната дима, независимо дали мъжът има още доводи или не. Ако той се нуждае от усамотяване, оставете го. Така и двамата имате възможност да преосмислите изказаните думи и да изясните конфликтните въпроси по-късно.

#искат жените им да бъдат по-предприемчиви когато става дума за секс. Колко пъти сме искали да го направим и сме се възпирали? Много. Защо? Тъй като си казваме, че той трябва да дойде към нас – да ни съблазни. Да, но той също има нужда да се почувства желан. От гордост няма да си признае, но истината е тази – дами, да се замислим. В тази връзка, психолозите споделят, че събота е удачен ден за подобни инициативи.

От друга страна мъжете #обичат да бъдат докосвани. Една прегръдка и/или милувка на никому не е навредила. С времето губим онази спонтанност във връзката, която изпълва отношенията с радост и щастие. Нека си припомним това чувство и го върнем колкото се може по-бързо.

#очакват да им казваме "Обичам те!" Изхождайки от позицията - "той знае, че го обичам." - до никъде няма да стигнем или ако успеем, то няма да бъде същото. Тези от нас, които се чудят, защо той не ни го казва по-често... може би, причината е в това, че ние не го правим.