Не е тайна, че след раждане, последното нещо, за което си мисли една жена, е сексът. Първите грижи и тревоги около новороденото тотално зачеркват с дебел маркер в съзнанието на младата мама мисълта за каквито и да било интимни отношение с любимия. Във всичко това няма нищо страшно. Опасността идва, тогава, когато сексът бъде тотално изолиран в девета глуха, и тогава, когато дори и времето не може да го върне. Ако всичко това ви звучи твърде познато, не оставяйте пламъчето на страстта към партньора ви напълно да угасне. Ето няколко хитринки как искрите между вас отново да започнат да прехвърчат с онази луда страст, която познавате от началото на връзката ви, и да върнете секса на мястото му:

1. Опитайте нова и неизпробвана от вас досега поза

Внасянето на промяна в сексуалния живот е от значение за неговото подобряване. Така че, мили мами и татковци, действайте. Да вземем например Кама сутра. Древната книга, посветена на изкуството на любовта, изобилства от всевъзможни интересни и нестандартни пози. Откраднете си някоя, а защо не и повече, и ги приложете на практика. Това не само че ще допринесе положително върху семейните ви отношения, но ще засили и страстта ви един към друг.

2. Превърнете спалнята в красиво гнездо на любовта

Почистете спалнята от всички, пръснати из всяко от ъглите й, детски играчки, шишенца и дрънкалки. Разпръснете върху леглото розови листенца, ароматизирайте с благовонни масла възглавниците и въздуха наоколо. Направете ремонт. Боядисайте стената в матово червено или бордо – цветовете на страстта. Инсталирайте червени светлини, които лесно да регулирате. Изобщо - създайте си едно уютно и красиво гнездо на любовта.

3. Превъплътете се в нова роля

Факт е, че родителството ангажира дните ни с безброй мисли, които се въртят само и единствено около бебето. И в това, разбира се, няма нищо лошо, стига да не позволим на налегналите ни сладки грижи, да се отразят зле на интимните ни отношения. И така, докато денят ви е обсебил с една единствена роля – тази на родител, то вечерта е време за… театър и забавление. Разчупете еднообразието, превъплътете се в друга неиграна досега от вас роля, сложете си маска, фантазирайте и т.н.

4. Направете си взаимно масаж

Докато мониторът на бебефона кротко мърка на тих режим, а вие гледате към часовника в очакване на следващото хранене, е доста трудно да се отпуснете. Дайте си малко свобода от тревожните мисли, отпуснете се и се отдайте с партньора си на взаимни масажи. Те ще ви помогнат да се отпуснете, да се успокоите и да пренасочите мислите си в съвсем друга насока.

5. Поглезете се

Според много специалисти в основата на проблемите между много семейни двойки стоят жените, и по-точно – нежеланието им да правят секс. Ето защо психолози и сексолози съветват младите майки (пък и не само тях) да направят необходимото, за да се почувстват по-секси от всякога и да възвърнат желанието си за интимни ласки.  Как да го направят ли? На първо място не бива да се оставят на заблудата, че след като не са имали време да отидат на фризьор, да си купят нова дреха, а ноктите им продължават да изглеждат ужасно, това ще ги направи по-малко привлекателни в очите на любимия мъж. Но, понеже жените сме си жени, не е лошо да отделите някой и друг час от времето си, да си набавите онази красива шарманта рокля от витрината, която видяхте вчера, да отидете на фитнес или маникюр и сексуалното ви самочувствие да си дойде на мястото.