Повечето от нас си мислят, че когато сме в сериозна връзка, сексът е в кърпа вързан. Имате си приятел, който ви обича и през повечето време разчитате на него да инициира любовните ви занимания. Истината обаче е, че не е хубаво винаги да се разчита на друг да ни даде това, от което имаме нужда или поне, когато ни го дават да се стараем да сме… благодарни.

Според семейният терапевт доктор Гийр, има три основни грешки, които жените често допускат в спалнята.

Нека видим кои са тези грешки и да преценим дали и ние нямаме нужда от корекция в „креватното” поведение:

Удобни дрехи: Ясно е, че повечето от нас си обичаме удобните нощнички или пижами. Но честно казано, най-големият страстоубиец за вашият приятел или съпруг са удобните ви дрешки. Така, че ако искате да действате възбуждащо на своя партньор и да взимате все пак някакво участие в любовния си живот, сменете удобната пижама с ново секси и красиво бельо, с което да му вземете ума.

Безучастност: Не чакайте да ви „поканят на танц”, иначе казано – вземете нещата в свои ръце. Не е нужно да чакате да бъдете поканени за секс. Бъдете активни, предизвикайте партньора си, покажете му, че го желаете.

Критика: Абсолютно ненужна. Опитвайте се да я избегнете на всяка цена. Нищо не убива желанието на един мъж, както постоянното мрънкане какво не е наред и какво не ви харесва. Вместо това, вложете тази енергия да му кажете какво ви харесва и какво искате да направи, за да се чувствате добре. Това много би му се харесало.

Да обобщим – кажете му какво искате от него, облечете онези секси дрехи и най-важното – поемете инициативата, така и двамата няма да останете разочаровани.