Предимствата на връзката от разстояние са:

#1 – Когато сте заедно, всеки момент е приказен. А страстта – неoписуема.
#2 – Хората ви мислят за необвързана, което в дадени моменти може да бъде приятно – особено когато си позволим малък флирт – нищо, сериозно – просто да знаем, че все още сме привлекателни в очите на другите мъже. Развлекателно е.
#3 – Не сте задължена да се епилирате всеки ден.
#4 – Не се карате за щяло и нещяло.
#5 – Развивате своите познания в сферата на  социалните мрежи. Skype, Viber, Facebook Messenger и др. нямат тайни от вас. 

#6 – Разстоянието не ви пречи в организацията на романтични моменти – може да планирате вечеря на свещи или да гледате заедно филм, който да коментирате в реално време в Skype.
#7 – Ставате по-самостоятелна. Не се нуждаете от неговата помощ, за да сглобите новата мебел от IKEA или да закачите картина на стената.
#8 – Спокойно може да си организирате телевизионен маратон с любимия ви сериал.
#9 – От кога мечтаете да сбъднете фантазията да правите секс по телефона?! Сега е моментът.
#10 – Не сте задължена да се виждате често с семейството му. Благодарение на този немаловажен факт уикендите ви са свободни и може да правите каквото искате.

#11 – Може да си създадете лично снимково "риалити" изпращайки си взаимно кадри от ежедневието.
#12 – Вие сте от малкото, които имат свой дом на две различни места по света. Това се казва съвременен лукс.
#13 – Имате причина да пращате еротични снимки един на друг - за поддържане на страстта.
#14 – Научили сте се да си доставяте малки удоволствия. Вечеря с приятелки, spa уикенд... изборът е ваш. Разполагате с цялото време на света.
#15 – За любовта няма граници. Ако сте от тези, чиято връзка е солидна въпреки разстоянието, бъдете сигурни, че повечето близки и приятели ви се възхищават.