Милениълите изчакват по-дълго, преди да правят секс за първи път, като един от осем души все още е девствен на 26-годишна възраст, показват резултатите от ново изследване.

Това рязко увеличение на броя на младите хора - около 15% са девствени на 26 години, според специалистите може да се дължи на "страх от интимност" и натиска на социалните медии.

Изследването на Британското министерство на образованието, ръководено от "University College" в Лондон, е обхванало 16 000 души, родени във Великобритания между 1989 и 1990 г., откакто са навършили 14-годишна възраст.

Настоящите резултатите сред милениълите установяват увеличение на броя на хората, които правят по-късно секс за първи път, в сравнение с предишните поколения, където един от 20 души съобщава, че все още е девствен на същата възраст.

"Милениълите растат в култура на хиперсексуалност, която поражда страх от интимност. Жените винаги имат красиви твърди тела, а мъжете имат постоянна ерекция. Това е обезсърчително за младите хора", коментира една от ръководителките на изследването Сузана Абси, психотерапевт в "Balint Consultancy".

"Така се поражда страхът за младите хора да не бъдат унизени, че не могат да се справят достатъчно добре със секса, плюс страха от осмиването във Фейсбук", допълва специалистката.