1. За да възбудите мъжа още с пърата целувка, сложете си ментов балсам за устни или просто соделете парче лед, докато се целувате.

2. Средно женският оргазъм трае 25 секунди.

3. Някои жени редовно изитват оргазъм на сън, но никога не са изпитвали такъв при реалните си сексуални контакти. 

4. Жените с по-издадена и обемна горна устна изпитват оргазъм по-често.

5. Най-дългия оргазъм изпитват прасетата – около 30 минути.

6. Средната скорост на еякулацията на мъжа е 45 км/ч.

7. Щата Далас е на царят на огазмите в САЩ. Жителите му изпитват най-много и най-чести оргазми в сравнение с останалите американски щати. 

8. Според книгата на Теодор ван де Белде „Идеалният брак“ спермата на младите мъже мирише свежо, а на по-възрастните наподобява испански кестен и над свежото доминира пикантното. 

9. Клиторът на жената има около 8000 нервни окончания.

10. След раждане и след 30 години жената получава по-често и по-лесно оргазъм.

11. Винените мушици, лишени от секс, пият повече алкохол, отколкото тези, които го правят.

12. Някои жени стигат до оргазъм и без да стимулират важни ерогенни зони от тялото си – например при галене на веждите, миене на зъбите, .

13. Едновременният оргазъм е химера за голяма част от американците. При проучване 45% от тях са потвърдили, че смятат за по-реално да видят чудовището Йети, отколкото да свършат едновременно с партньора си.

14. Някои жени могат да изпитат оргазъм, докато раждат. Повечето от тях не си признават, защото се притесняват от усещанията си в толкова важен за родословието им момент.

15. Оргазмът е рефлекс на автономната нервната система, който не можем да контролираме съзнателно, също като сърдечния ритъм и храносмилането.