Няма брак, в който всичко да е безоблачно. Конфликтите и караниците винаги съпътстват един семеен живот. Но по-важното от това е как двойката решава тези конфликти и оставя ли негативните чувства да се отразяват на отношенията им. Защото натрупаното напрежение и неразбирателства често водqт до едно – развод.  Ето какво точно е успяло да спаси брака на 13 двойки, които са били на ръба на раздялата.

1. Готвенето заедно ни сближи. Бяхме пред развод, но случайно започнахме да се засичаме все по-често в кухнята и това спаси брака ни.

2. Спряхме да поемаме нощни смени в работата си. Не сме били по-щастливи никога през живота си.

3. Позволих на своя съпруг да бъде и мой персонален треньор. Мисля, че точно това спаси брака ни.

4. Изживяхме 10 прекрасни години, но... Преди 3 години почти се разведохме. Тогава сменихме работите си. И всичко потръгна добре.

5. Когато разбрах, че съм бременна, бяхме на крачка от развода. Той не искаше това дете. Сега бебето е на 6 месеца и той го обожава. Именно то спаси и брака ни.

6. От 6 месеца не бяхме правили секс. Тогава съпругът ми откри, че обичам мръсните разговори. Оттогава правим секс всяка седмица. Мръснишкият секс спаси брака ми.

7. Кученцето ни е причината аз и съпругата ми да сме все още заедно. Грижите и любовта, която изпитваме към него ни сближава.

8. При нас проработи следната техника – постоянно си лепим малки сладки бележчици.

9. Не можех да спя от 2-3 месеца. Тогава разбрах, че съм бременна. Вече бяхме говорили за раздяла. Но появата на това бебе се оказа лепилото, което слепи връзката ни.

10. Pokemon Go спаси брака ни. Една нощ излязохме да ловим покемони и си изкарахме страхотно.

11. Ако чувствате, че връзката с партньора ви е изтъняла, опитайте да спите голи в леглото. Не е задължително да правите секс. Просто почувствайте близостта, от която дрехите ни лишават.

12. На ръба на развода, съпругът ми реши, че ще замине за малко при родителите си. Тази кратка раздяла ни подейства много добре. Установихме, че много си липсваме.