Колебаеш ли се между младостта и мъдростта? Ето ти цели десет разлики между първото и второто, над които да размишляваш дълго.

Момичетата избухват, жените овладяват емоциите
Когато е ядосано или разстроено, момичето реагира спонтанно, така както е реагирало в своето детство. Най-честите прояви на това са крещене, подскачане, мълчание, агресия. Жената също се разстройва в подобни моменти , но реакциите й са премерени и филтрирани през годините опит, който е натрупала. Тя сяда и комуникира с човека или обсъжда проблема, който я притеснява.

Момичето се възприема все още като принцеса, жената е израснала този момент
Момичето възприема себе си като принцеса и вярва, че хората трябва да се отнасят с нея като към такава. Като височество от подобен ранг тя очаква повече внимание от заобикалящите я хора. Жената просто има собствени стандарти, на които държи, а не очаквания към околните.

Момичето използва физическата красота, жената знае, че има по-важни неща
За да постигне много от целите си в живота момичето, осъзнавайки, че е младо и красиво, използва този коз постоянно. Жената знае, че нейната цена се определя не само от физическите й качества, а и от нейната интелигентност, сила, ценности.

Връзката с по-възрастна жена е обогатяваща >>
 

Момичетата проектират мъжете като финансова стратегия, жените разчитат на себе си
Когато жена планира своята финансова независимост – тя разчита единствено на себе си. Ако се случи до нея да има мъж, който е финансово обезпечен, това по-скоро за нея е десерт, а не основното ястие.

Момичето се гордее, че не може да готви и чисти, жената – обратното
Жената осъзнава, че да бъде домакиня не е задължение, а начин да се грижи за себе си и останалите. Тя знае, че създаването на семейство и това да си отговорна към факта, е важен момент в живота на всяка жена.

Момичето търси внимание, жената – уважение

Някой беше казал, че момичетата искат да бъдат обожавани от всички, жената – само от един човек. Вярно е.

Връзката с по-млада жена може да е изживяване >>

Момичето не уважава тялото си, жената го боготвори Момичето все още не е осъзнало, че тялото й е свещено за нея самата и трябва да се грижи за него и да внимава с кого го споделя.

Момичето се състезава с други момичета, жената помага на други жени
Момичетата са готови на всичко, за да получат това, което искат. Жените биха помогнали на други жени, защото знаят, че има достатъчно от всичко за всички.

Момичето има списък с изисквания към мъжа, жената – също
Списъкът при момичето изглежда така – готин, популярен, носещ скини джинси, висок поне 1.80, богат. Списъкът при жената - интелигентен, мил, комуникативен, емоционален, с чувство за хумор.

 

Момичето играе игрички, жената – вече не.

Как да я впечатлим на първа среща >>